13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen TT voor Van der Mark! (update: of toch?)

Helaas, maar Michael van der Mark zal niet de vervanger van Karel Abraham zijn. Lang is er gesproken over een mogelijk MotoGP-debuut voor de 22-jarige Rotterdammer, maar de deal is op het laatst moment toch afgeketst. 

De reden is dat AB Motoracing, het team van Abraham, de financiële schade van een eventuele valpartij vergoed wilde zien. Een vrij ongebruikelijke regeling binnen de motorsport. Het doet ook vermoeden dat de situatie bij het Tsjechische team niet al te florissant is. Het team verloor al eerder haar hoofdsponsor en er is sprake dat AB Motoracing nog voor de laatste GP in Valencia de stekker uit het MotoGP-project moet halen. Organisator Dorna is daar overigens niet rouwig om, aangezien zij toch al het veld in de koningsklasse wilde verkleinen.

Nu het MotoGP-debuut van Michael van der Mark niet doorgaat, kan de WK Superbike-coureur zich gaan voorbereiden op een ander ‘buitenechtelijk’ avontuur. Eind juli doet Van der Mark wederom mee aan de Acht uren van Suzuka. De Nederlander kan de prestigieuze wedstrijd voor de derde maal op rij winnen. 

 

***UPDATE***

Tijdens een signeersessie van Lorenzo bij Gebben Motoren in Rogat, voelde RTV Drenthe zijn manager Wilco Zeelenberg nog even aan de tand, waarbij ook Michael van der Mark de revue passeerde. Wilco gaf te kennen het te betreuren dat Michael uiteindelijk zijn deelname in de MotoGP aan zijn neus voorbij ziet gaan en liet na wat doorvragen doorschemeren dat hij er zich persoonlijk nog hard voor zal maken om het misschien alsnog te laten lukken. Held!!!
Laten we met z’n allen hard duimen!

Foto: 2Snap

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen