Goed begin MXGP Rookie Project

In Sportcentrum Papendal was vorig weekend de eerste pilot van een nieuw opleidingsproject voor aankomend motorcrosstalent. Onder begeleiding van KNMV-coach Marcel Hartman kregen Nederlanders, Belgen en Duitsers de primeur in het opleidingsprogramma. Dat wij als Nederlanders in staat zijn om talent groot te brengen, blijkt ook weer uit deze ambitie. Een goed initiatief dus!

De geselecteerde rijders krijgen een vier maanden durende opleiding. Deze bestaat uit twee maanden fysieke training en twee maanden op de motor. Het laatste gedeelte vindt naast in Nederland ook plaats in Spanje. Het eerste gedeelte is afgelopen maandag van start gegaan. Om het jonge talent geen achterstand te laten oplopen op school, krijgen ze ook hier begeleiding mee. 

Het doel van het project is om uiteindelijk jaarlijks een basistraining voor nieuw motorcross talent te organiseren. Dit gaat via nieuwe manieren om te trainen, om zo talent maximaal te kunnen ontwikkelen. Op dezelfde manier wordt door Sportcentrum Papendal ook sporters begeleid voordat zij meedoen aan de olympische spelen. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.