maandag 15 juli 2024

Henny Ray Abrams overleden

In New York is motorsportjournalist en fotograaf Henny Ray Abrams overleden. Abrams werd dood achter zijn bureau gevonden door vrienden, nadat er geen respons was gekomen op e-mails van zijn hoofdredacteur. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar gezien de omstandigheden is een natuurlijke oorzaak het meest waarschijnlijke.
Abrams was een gerespecteerde en graag geziene reporter in de GP-paddock, die zijn sporen had verdiend in alle takken van de motorsport.

Hij begon in de jaren zeventig bij het Amerikaanse blad Cycle News, de publicatie waar hij voor werkte tot aan zijn dood. Zijn belangrijkste werkgebied waren de Amerikaanse AMA kampioenschappen, waar hij verslag deed over de wegrace en de dirttrack competitie. In de jaren 80 was het WK Motorcross zijn werkgebied, om daarna zich te richten op de AMA wegrace en de Grand Prix.

De Amerikaanse motorsportjournalist werkte bij MOTOR Magazine samen met Michael Scott, die jaren de GP-verslaggeving voor ons blad verzorgde. Doordat Scott de laatste jaren geen overzeese GP’s meer deed, nam Abrams deze taak over. Met de opkomst van het internet kreeg Abrams grotere bekendheid binnen Europa, zo ook in Nederland. Hij schreef onder meer verhalen voor de digitale publicatie GPWeek.

Abrams is 57 jaar geworden. De redactie van MOTOR Magazine wenst zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Tekst: David Emmett
Foto: www.motogp.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen