Herlings: ‘Rijden in Mexico was stom’

We hebben Herlings bewierookt toen hij besloot om de laatste Grand Prix van het seizoen, in Mexico, toch te starten. Met een onlangs gebroken bovenbeen moet je immers wel een heel groot hart hebben om toch je wereldtitel te durven verdedigen. Al mocht het niet baten, want de titel ging helaas naar Jordi Tixier. 

Herlings kijkt daar echter zelf niet zo positief op terug, zo vertelt hij in een interview met de NOS: ‘Dat is een hele stomme zet geweest, daar heb ik veel van geleerd. Ik zou het niet nog eens zo doen.’ De KTM-coureur ging deze week onder het mes om de pinnen, die in het bot in z’n bovenbeen zijn geschroefd, te laten verwijderen.

In het interview laat Herlings echter ook weten dat een tijdig herstel voor het nieuwe seizoen nog bepaald geen zekerheid is en dat hij de komende tijd nog niet op de motor zit: ‘Ik heb de dokter nog niet eens gevraagd wanneer ik weer op de motor kan zitten. Het is afwachten, stapje voor stapje steeds iets meer doen. Ik moet echt eerst zorgen dat ik 100% gezond ben. Het moet helemaal genezen zijn verklaard voor ik weer begin met crossen. Als ik Qatar zou moeten missen, dan is dat teleurstellend, maar dat is dan maar zo.’

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?