Het geluk van Pedro Acosta op Assen

Zelfs als je wedstrijden kunt winnen vanuit de pitstraat, heb je geen garantie in Assen. Vraag het de sensatie van 2021, Pedro Acosta, maar… Hij crashte tijdens het einde van de Moto3-training op zaterdagmorgen zwaar in de Geert Timmerbocht-bocht, zoals deze fotoreeks haast te beangstigend laat zien. Let er vooral even op hoe lang Acosta zijn stuur vasthoudt, iets dat wij op deze manier nog nooit gezien hebben… De achteropkomende Riccardo Rossi kon geen kant op en raakte Acosta vol. Het TT Circuit hield, met in gedachten het drama van Mugello, de adem in, maar gelukkig werd al snel duidelijk ...
Zelfs als je wedstrijden kunt winnen vanuit de pitstraat, heb je geen garantie in Assen. Vraag het de sensatie van 2021, Pedro Acosta, maar… Hij crashte tijdens het einde van de Moto3-training op zaterdagmorgen zwaar in de Geert Timmerbocht-bocht, zoals deze fotoreeks haast te beangstigend laat zien. Let er vooral even op hoe lang Acosta zijn stuur vasthoudt, iets dat wij op deze manier nog nooit gezien hebben… De achteropkomende Riccardo Rossi kon geen kant op en raakte Acosta vol. Het TT Circuit hield, met in gedachten het drama van Mugello, de adem in, maar gelukkig werd al snel duidelijk dat zowel Rossi als Acosta op eigen kracht naar de pitbox terug kon en dat gold ook voor de eveneens stevig gevallen Stefano Nepa. Helemaal curieus was dat van de groep alleen Nepa niet was afgevlagd. De rest had dus een stukje eerder al de pitstraat moeten insturen, omdat de training er op zat, maar in het heetst van de strijd hebben de coureurs in die groep niet kunnen zien wie er wel en wie niet was afgevlagd. Vandaar dat ze allemaal vol doorgingen! De TT van Bo Bendsneyder: te gretig Na een medische check in het ziekenhuis, kreeg Acosta een startverbod voor de rest van de zaterdag vanwege een rugblessure en moest hij op zondag nogmaals gecontroleerd worden om te zien of hij de wedstrijd mocht starten. Nog voor die controle was zijn eigen Red Bull KTM Ajo Team weinig hoopvol dat de WK-koploper in de Moto3 er op zondag bij zou zijn, maar na een nacht in het ziekenhuis bleek hij toch fit genoeg te zijn voor de race. Waarin hij vierde werd, nadat hij moest starten vanaf de achttiende plaats. Sommige rijders zijn niet gewoon…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?