‘Hij stuurt als een moderne racer’

Tijdens de Bikers’ Classics was tijdens de GP500 Parade een bijzondere combinatie te zien. Viervoudig Nederlands kampioen Mile Pajic stapte op de Yamaha waarmee Jack Middelburg in 1980 de Dutch TT wist te winnen. Helaas duurde de parade door technische problemen te kort, maar voor Pajic was het desondanks een bijzondere gelegenheid. “Ik baal ook niet over de afloop”, aldus Pajic. “Het was zeker leuk en we hebben allemaal genoten.”

Pajic reed al eerder op een machine waarmee de legendarische Middelburg actief was. Nadat de kleurrijke Middelburg in 1984 dodelijk verongelukte, kreeg Pajic twee seizoenen lang de beschikking over Middelburgs Honda RS500. Op de driecilinder reed regenspecialist Pajic in 1986 naar een achtste plaats tijdens de Grand Prix van België, vóór Boet van Dulmen en Kevin Schwantz. “Het was mijn beste Grand Prix ooit”, oordeelt Pajic.

Hoewel hij Middelburg in de jaren 70 regelmatig zag, sprak Pajic de coureur in die tijd nooit. “Ik kocht mijn motoren in Naaldwijk en daar woonde Jack ook. Later werkte ik als monteur bij het Haags Motor Centrum”, vertelt Pajic. “Dat was een sponsor van Jack en hij was er regelmatig. Ik was nog maar zo’n jochie, dus wie was ik om met Jack Middelburg te praten. Nadat ik op zijn Honda’s mocht rijden, heb ik via zijn manager Jan Muis wel contact gekregen met Jacks vrouw en zoon. Jacky finishte ooit in Tolbert in een Supersport-race voor me en daar was hij zó trots op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.