In 2021 twee BMW-satelliet-teams in het WorldSBK

Het WorldSBK zal volgend seizoen meer diversiteit op de grid laten zien. Naast het officiële BMW fabrieksteam met Tom Sykes en Michael van der Mark als coureur, zijn er ook twee BMW satelliet-teams.

Twee BMW-satelliet-teams in WorldSBK

De twee teams zijn het RC Squadra Corse-team uit Italië en het Bonovo Action-team uit Duitsland. Beide teams hebben slechts één rijder hebben, maar ze zullen allebei het nieuwe BMW M1000RR superbike-platform gebruiken. Voor RC Squadra Corse rijdt Eugene Laverty. Hij stapt uit het BMW-fabrieksteam om plaats te maken voor Michael van der Mark. De Duitser Jonas Folger rijdt in 2021 voor Bonovo Action.

‘De samenwerking met satellietteams is een andere belangrijke stap voor onze betrokkenheid bij het FIM Superbike World Championship,’ zegt Markus Schramm, directeur van BMW Motorrad. ‘Het is geweldig om nog twee BMW M1000RR’s in het veld te hebben, naast de twee motoren van het BMW Motorrad WorldSBK Team met rijders Tom Sykes en Michael van der Mark.’

Assen opening WorldSBK-seizoen 2021 mét Bo Bendsneyder!

‘Ik heet de twee satellietteams van ons WorldSBK-project van harte welkom. Het Bonovo Action team met Jonas Folger is het eerste Duitse team dat zich inschrijft voor de WorldSBK. Een Beierse rijder op een Beierse motor. Dat is een bijzondere combinatie.’

‘Ik ben ook blij dat Eugene Laverty een integraal lid van onze BMW-familie zal blijven en zijn talenten en kennis van BMW-supermotoren zal toepassen in ons satellietteam RC Squadra Corse. Dat is nieuw opgericht, maar was al bekend in de World Superbike-paddock. Ik hoop dat ze allemaal een succesvol 2021 WorldSBK seizoen hebben!’

BMW meer vooraan

Zal het toegevoegde aantal BMW superbikes op de grid leiden tot betere resultaten voor het Duitse merk? Dat valt nog te bezien. Voor het seizoen 2020 presteerde het BMW Motorrad-team onder leiding van Shaun Muir Racing niet naar verwachting. Met meer rijders en motoren aan de start én de betrokkenheid met de drie teams, hoopt BMW Motorrad dat ze hun superbike-ontwikkeling een boost kunnen geven waardoor we de M1000RR vaker vooraan in het veld kunnen zien.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?