vrijdag 8 december 2023

In memoriam: het tragische verlies van coureur Filippo Mometto (24)

De motorwereld heeft onlangs een veelbelovend jong talent verloren. De 24-jarige Italiaanse coureur Filippo Mometto is op 18 september 2023 overleden. Het levenloze lichaam van de coureur werd aangetroffen in zijn huis in Trento, Italië. De exacte doodsoorzaak is op dit moment nog onbekend.

Filippo was een opkomend talent in de wereld van de motorraces. In het begin van 2023 nam hij deel aan de National Trophy 1000, waar hij zijn indrukwekkende vaardigheden en prestaties liet zien. Vervolgens ging hij de uitdaging aan in de Trofeo Aprilia RS 660. Voor zijn overlijden wist Mometto zelfs een derde plaats te behalen in de tweede race van de Trofeo Aprilia RS 660. Maar Filippo’s talent beperkte zich niet tot het racecircuit. Naast zijn racecarrière was hij ook een student die zojuist zijn diploma in computer engineering had behaald aan de Universiteit van Trento.

De waanzin van racen in twee verschillende kampioenschappen, WorldSSP en IDM

Rouw

Op dit moment blijft de doodsoorzaak van Filippo Mometto onbevestigd. Het is nog niet duidelijk of zijn familie een autopsie zal laten uitvoeren om de exacte oorzaak van zijn overlijden te achterhalen. Wat wel vaststaat, is dat de hele motorracegemeenschap in diepe rouw verkeert.

Na de allereerste Indiase Grand Prix droeg Marco Bezzecchi, winnaar van de race en tevens kampioen in de hoogste klasse, zijn overwinning op aan de herinnering van zijn vriend: “Ik wil deze overwinning opdragen aan een zeer dierbare vriend, die helaas een paar dagen geleden is overleden. Filippo, dit is voor jou.” Bezzecchi en Mometto deelden een passie voor motorrijden vanaf jonge leeftijd en waren goede vrienden.

De begrafenis van Filippo Mometto zal plaatsvinden op dinsdag 26 september 2023 in Piavon, een dorp in Oderzo. Vrienden, familie en collega’s van Filippo zullen samenkomen om het korte maar levendige leven van de jonge coureur te herdenken. Onze oprechte condoleances gaan uit naar alle familieleden en vrienden van Filippo Mometto.

Filippo Mometto
Filippo Mometto | Foto: Facebook
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen