Jeffrey Buis maakt WK Supersport 600 debuut in Argentinië

Het seizoen 2021 is nog niet voorbij voor Jeffrey Buis! In het weekend van 15 t/m 17 oktober gaat Jeffrey zijn debuut maken ik WK Supersport 600 klasse. De 19-jarige coureur heeft de kans gekregen om bij het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team te gaan racen op een Kawasaki ZX-6R tijdens deze voorlaatste ronde van het seizoen 2021 op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië.

Afgelopen weekend eindigde Jeffrey Buis als derde in de WK Supersport 300 eindstand, nadat hij een jaar eerder wereldkampioen was geworden. Hiermee liet de coureur uit Steenwijkerwold zien dat hij opnieuw tot de wereldtop behoort. Dit bleef ook niet onopgemerkt in de WorldSBK paddock. Voor de WK Supersport (600) en WK Superbike klasse is het seizoen nog niet voorbij, want zij gaan nog racen in Argentinië en Indonesië. Jeffrey heeft de kans gekregen om voor het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team in actie te komen tijdens de WK Supersport (600) ronde in Argentinië. Bij het Italiaanse Kawasaki team is onlangs een plekje vrijgekomen, die door Jeffrey opgevuld kan worden tijdens de races in Zuid-Amerika, die in het weekend van 15 t/m 17 oktober zullen plaatsvinden.

Jeffrey Buis derde in het WK

Een prachtige kans voor de 19-jarige coureur om zijn debuut te maken in deze klasse, nadat hij dit jaar al het nodige testwerk heeft verricht met een Kawasaki ZX-6R. In het voorjaar heeft Jeffrey met deze motor al een aantal keer in Spanje en op diverse andere circuits gereden. Tijdens de Duitse IDM ronde op het TT Circuit Assen reed Jeffrey zijn eerste Supersport 600 wedstrijden, die hij zeer verdienstelijk als achtste en negende wist af te sluiten. De WK-races in Argentinië, zullen naast een geweldig avontuur, voornamelijk in het teken staan van veel leren en proeven aan deze nieuwe klasse.

Jeffrey Buis: “Ik ben heel erg blij met deze kans van het G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team om in Argentinië te kunnen rijden in de WK Supersport 600! Het is een mooie manier om te kunnen proeven aan deze klasse. De Kawasaki ZX-6R is voor mij bekend, maar deze specifieke motor nog niet. De races zijn helemaal aan de andere kant van de wereld, wat het ook wel een spannend avontuur maakt. Ik kijk er heel erg naar uit!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?