zaterdag 15 juni 2024

Jorge Lorenzo betrokken bij belastingontduiking?

Volgens El Confidenciàl wordt de naam van vijfvoudige MotoGP-kampioen Jorge Lorenzo genoemd in een onderzoek van de Spaanse belastingdienst.

Lorenzo verkeert in juridisch zwaar weer. De vijfvoudige wereldkampioen zou volgens een bericht in de Spaanse ochtendkrant El Confidenciàl betrokken zijn bij een aantal offshorebedrijven. Die zouden bedoeld zijn om grote sommen geld te verbergen voor de belastingdienst.

Druppel op gloeiende plaat

Als het nieuws waar is, zou Jorge Lorenzo zo’n 850.000 euro verborgen hebben verborgen toen hij van Andorra naar Zwitserland verhuisde. Het bedrag is een druppel op een gloeiende plaat. Het geschatte vermogen van de Majorcaanse coureur is ongeveer 150 miljoen euro. Het akkefietje met de belastingdienst neigt eerder naar een fout van de Spaanse belastingdienst. Of anders naar naïviteit van een of andere boekhouder of manager.

Jorge Lorenzo: ‘Yamaha heeft het fout’

Niet de eerste keer voor Jorge Lorenzo

Maar dit is niet de eerste keer dat Lorenzo in het vizier komt van de Spaanse belastingdienst. Vorig jaar werd hij beschuldigd van ontduiking voor meer dan 40 miljoen euro. Dat bedrag zou verdiend zijn in zijn laatste jaren voor Yamaha, van 2013 tot 2016.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen