zondag 19 mei 2024

Junior Motocross Wereldkampioenschap 2024 in Heerde

Infront Moto Racing heeft aangekondigd dat het FIM Junior Motocross Wereldkampioenschap 2024 plaatsvindt op het Circuit Kamperweg in Heerde.

Op 14 juli 2024 vindt het kampioenschap, op het permanente circuit in Gelderland plaats. Maar het is niet de eerste keer dat Heerde gastheer speelt voor de competitie. In 2008 vond het Junior Wereldkampioenschap namelijk hier ook plaats, waarbij Jeffrey Herlings 85cc Wereldkampioen werd. De race is een showcase voor de toekomstige sterren van de Motocross, met voormalige winnaars zoals Tim Gajser, Jorge Prado, Maxime Renaux, Pauls Jonass en Jago Geerts. Het is een opstap om door te stoten naar de professionele wereld van de Motocross en te ervaren hoe het is om te racen tijdens een MXGP-weekend.

Motivatie in de motocrosswereld: Een gesprek met Tim Gajser

Je kunt er zeker van zijn dat fabrieksteams de beste coureurs nauwlettend in de gaten houden! Na een zeer succesvol evenement in het TCS Racing Park bij Boekarest in Roemenië in juli 2023, zal de verplaatsing naar het klassieke zandcircuit in Heerde opnieuw een groot aantal deelnemers aantrekken voor het grootste speciale Junioren evenement van het seizoen. Het evenement in Roemenië zag de Franse rijder Mathis Valin winnen in de 125cc-klasse. Daarnaast won Patricks Cirulis uit Letland de 65cc Wereldbeker.

De Nederlandse coureur Dani Heitink, die ook de Dutch Masters won, werd Junioren Wereldkampioen in de 85cc klasse en stapt in 2024 over naar de 125cc klasse. Het thuispubliek zal hun team aanmoedigen om beter te presteren dan in Roemenië, waar ze op slechts een haar na tweede werden achter het zegevierende Italiaanse team. Team Frankrijk eindigde als derde, voor de Verenigde Staten en Letland in 2023, dus er heerst een echte internationale wereldkampioenschapssfeer tijdens dit fantastische evenement.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen