Ken Roczen in beeld: Familiegeluk

Zelden zag je zoveel emoties als vorig jaar bij Ken Roczen in St. Louis. Na 1092 dagen waarin zo’n beetje alles wat er kon misgaan ook daadwerkelijk misging, won de voormalig concurrent van Jeffrey Herlings eindelijk weer een AMA Supercross. In 2018 was het bijna einde carrière voor hem vanwege een verschrikkelijke armblessure, die in eerste instantie compleet onderschat werd. Maanden van pijn volgden, Roczen raakte er zelfs van in een depressie. Niets menselijks is hem dus vreemd. Dat menselijke straalt ook van deze foto af; 2021 is zijn jaar. Natuurlijk omdat de nieuwe Honda CRF450R fantastisch aanvoelt, hij constanter ...
Zelden zag je zoveel emoties als vorig jaar bij Ken Roczen in St. Louis. Na 1092 dagen waarin zo’n beetje alles wat er kon misgaan ook daadwerkelijk misging, won de voormalig concurrent van Jeffrey Herlings eindelijk weer een AMA Supercross. In 2018 was het bijna einde carrière voor hem vanwege een verschrikkelijke armblessure, die in eerste instantie compleet onderschat werd. Maanden van pijn volgden, Roczen raakte er zelfs van in een depressie. Niets menselijks is hem dus vreemd. Dat menselijke straalt ook van deze foto af; 2021 is zijn jaar. Natuurlijk omdat de nieuwe Honda CRF450R fantastisch aanvoelt, hij constanter is dan wie dan ook en helemaal omdat hij in Indianapolis er drie op rij won. Maar zelfs zonder al dit succes zou 2021 zijn jaar zijn. Dankzij zijn vrouw Courtney, maar vooral dankzij het geluk met de kleine Griffin, geboren op 9 september 2020. Ken maakte alle bijzondere gebeurtenissen rondom de geboorte, en ook daarna mee, omdat hij besloot de 2020 AMA Pro Motocross Series, het outdoor-seizoen, over te slaan. ‘De geboorte van Griffin kwam op een perfect moment, want in de jaren ervoor had ik het echt heel moeilijk. Hij gaf mij op het perfecte moment licht in een duistere periode.’ En juist dat is het echte verhaal achter het Amerikaanse succes van Ken Roczen.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?