Kerkhoven blijft Kawasaki trouw

Allard Kerkhoven rijdt ook komend seizoen in het Dutch Superbike met een door zijn vader Hans geprepareerde Kawasaki ZX-10R in de kleuren van Putoline Oil. De Alphenaar stapte twee jaar geleden over van Yamaha naar Kawasaki en met succes. Na een leerjaar behaalde hij afgelopen seizoen zijn beste eindresultaat in de Nederlandse koningsklasse door vierde te worden. Het hoogtepunt was de derde plek in Hengelo.

Door het vertrek van de nummer twee en drie uit 2012, Kevin Valk en de inmiddels gestopte Australiër Troy Herfoss, moet Kerkhoven één van de uitdagers van kampioen Danny de Boer worden. “Ik ben echt blij ook komend jaar weer in de Putoline Oil kleuren te mogen rijden op de Kawasaki ZX-10R. Ik ben er trots op dat Putoline hun naam wil promoten via mijn team.”

Om optimaal klaar voor het nieuwe seizoen te zijn, traint Kerkhoven voor het eerst de hele winter met een crossmotor. “Het is naast hardlopen en mountainbiken een prima voorbereiding voor 2013. Want ik werk zo niet alleen aan mijn conditie maar ook aan het verbeteren van de motorbeheersing. Mijn vader is op dit moment druk bezig met de ZX-10R. Het ziet er dus goed uit en ik kan daarom niet wachten om weer te rijden.”

Het ONK-seizoen start op 1 april in Assen.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?