13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kerkhoven blijft Kawasaki trouw

Allard Kerkhoven rijdt ook komend seizoen in het Dutch Superbike met een door zijn vader Hans geprepareerde Kawasaki ZX-10R in de kleuren van Putoline Oil. De Alphenaar stapte twee jaar geleden over van Yamaha naar Kawasaki en met succes. Na een leerjaar behaalde hij afgelopen seizoen zijn beste eindresultaat in de Nederlandse koningsklasse door vierde te worden. Het hoogtepunt was de derde plek in Hengelo.

Door het vertrek van de nummer twee en drie uit 2012, Kevin Valk en de inmiddels gestopte Australiër Troy Herfoss, moet Kerkhoven één van de uitdagers van kampioen Danny de Boer worden. “Ik ben echt blij ook komend jaar weer in de Putoline Oil kleuren te mogen rijden op de Kawasaki ZX-10R. Ik ben er trots op dat Putoline hun naam wil promoten via mijn team.”

Om optimaal klaar voor het nieuwe seizoen te zijn, traint Kerkhoven voor het eerst de hele winter met een crossmotor. “Het is naast hardlopen en mountainbiken een prima voorbereiding voor 2013. Want ik werk zo niet alleen aan mijn conditie maar ook aan het verbeteren van de motorbeheersing. Mijn vader is op dit moment druk bezig met de ZX-10R. Het ziet er dus goed uit en ik kan daarom niet wachten om weer te rijden.”

Het ONK-seizoen start op 1 april in Assen.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen