Kerkhoven rijdt Bol d’Or!

Nederlandse coureurs en de 24 uur van Le Mans gaan heel aardig samen. Denk aan de winst van Dirk Brand en Henk van der Mark in 1984 of aan bijvoorbeeld de zege van Barry Veneman in 2008. Iets minder bekend maar minstens net zo mooi is de Bol d’Or, die andere Franse endurance-wedstrijd die verreden wordt over een volledige dag. Ook daarin hebben landgenoten het regelmatig goed gedaan met vooral de overwinning van Raymond Schouten in 2010 nog vers in het geheugen. Of Allard Kerkhoven dit succes kan evenaren, moet nog blijken maar een droom komt alvast uit want hij rijdt de Bol d’Or 2013 op Magny-Cours voor het Franse Team FMA.

Dit team gaat zeer professioneel te werk. Niemand minder dan tweevoudige WK Supersport-kampioen Sebastien Charpentier is de sportief directeur. Samen met de Belg Marc Fissette en de Fransman Gregg Black zal Kerkhoven de race rijden. Beide teamgenoten zijn gelukkig voor de Nederlander geen onbekende. Voordat het zover is, moet Kerkhoven echter eerst meters maken op de Team FMA Honda, een nieuwe motorfiets voor hem. Dat gaat hij doen tijdens de Dunlop-test op Valencia en gedurende een test op Magny-Cours.

Hoewel de Bol d´Or dus nieuw is voor Kerkhoven, heeft hij al wel redelijk veel endurance-ervaring. In 2006 reed hij al samen met Sepp Vermonden voor het team van Dirk van Mol de WK Endurance-race op Zolder. Hoewel dit toen voor iedereen een nieuwe ervaring was, werd er een elfde positie in de race behaald. Nadat Kerkhoven vervolgens in 2012 op Francorchamps samen met Bastien Mackels en Oli van Mol deelnam aan de 6 uur van Spa wist ook Van Mol hoe gedreven Kerkhoven was om een echte Endurance te rijden. Aan deze beroemde Belg is het dan ook te danken dat de Nederlander een plaatsje heeft gevonden bij het Franse Team FMA.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?