vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KNMV moet breedtesport aan Lentink laten

Nadat afgelopen najaar bleek dat Hennie Lentink (met zijn CRT Holland voor de KNMV de organisator van de KNMV Cup) en de KNMV niet langer op één lijn zaten, besloot Lentink te komen met de OW Cup, de Open Wegrace Cup. De KNMV kondigde aan door te gaan met de KNMV Cup. Insiders spraken toen de verwachting uit dat de rijders trouw zouden blijven aan Lentink en massaal zouden kiezen voor de OW Cup.

Daags voordat Lentink op het TT Circuit Assen zijn plannen voor dit jaar presenteerde liet de KNMV weten dit jaar de KNMV Cup niet te kunnen organiseren. De coureurs voor wie het ONK (financieel of sportief) te hoog is gegrepen en voorheen kozen voor de KNMV Cup zijn nu dus aangewezen op de OW Cup. Jammer voor de ambitieuze rijders is dat de KNMV een incidentele deelname aan een ONK-wedstrijd uitsluit voor rijders van de OW Cup. Op dit moment hebben zich bij Lentink al meer dan 200 rijders aangemeld.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen