Lastig begin voor Stellingwerf

Gelukkig hebben we Gert Bos nog! Gert wees ons zeer terecht op het feit dat Rene Weststellingwerf helemaal geen ijsspeedway-coureur is. Rene Stellingwerf is dat uiteraard wel… Excuses voor de overlast. Inmiddels is het bericht hieronder aangepast.

Redactie MOTOR.nl

Afgelopen weekend zijn de eerste twee Grand Prix’ verreden die meetellen voor het WK IJsspeedway. In Krosnagorks, ergens bij Moskou, had Nederlander Rene Stellingwerf een lastige zaterdag. Hij wist slechts in één heat punten te scoren door in de veertiende race tweede te worden achter teamgenoot Harald Simon. In de overige vier heats kon Rene helaas geen aansluiting vinden bij de andere rijders.

In heat 17 was het bijna raak, maar liggend op de tweede plaats werd hij met een gewaagde inhaalactie van Gregory Knap aan de buitenkant gepasseerd. Waarschijnlijk schrok Stellingwerf daarvan want een bocht later werd hij ook nog ingehaald door Stephan Pletsacher. In de totaaluitslag moest Stellingwerf het doen met een veertiende plaats.

De Russen domineerden de eerste dag want Oostenrijker Franky Zorn werd de beste niet-Rus op plaats zes. Ook op dag twee waren de Russen wederom oppermachtig door de plaatsen één tot en met zeven op te eisen.

De volgende wedstrijd zijn volgend weekend in het Russische Togliatti. De derde wedstrijd is in Assen op 9 en 10 maart als GP5 en GP6 op het programma staan. Stellingwerf krijgt dan gezelschap van een nog onbekende Nederlandse wildcardrijder.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.