donderdag 23 mei 2024

Lastig begin voor Stellingwerf

Gelukkig hebben we Gert Bos nog! Gert wees ons zeer terecht op het feit dat Rene Weststellingwerf helemaal geen ijsspeedway-coureur is. Rene Stellingwerf is dat uiteraard wel… Excuses voor de overlast. Inmiddels is het bericht hieronder aangepast.

Redactie MOTOR.nl

Afgelopen weekend zijn de eerste twee Grand Prix’ verreden die meetellen voor het WK IJsspeedway. In Krosnagorks, ergens bij Moskou, had Nederlander Rene Stellingwerf een lastige zaterdag. Hij wist slechts in één heat punten te scoren door in de veertiende race tweede te worden achter teamgenoot Harald Simon. In de overige vier heats kon Rene helaas geen aansluiting vinden bij de andere rijders.

In heat 17 was het bijna raak, maar liggend op de tweede plaats werd hij met een gewaagde inhaalactie van Gregory Knap aan de buitenkant gepasseerd. Waarschijnlijk schrok Stellingwerf daarvan want een bocht later werd hij ook nog ingehaald door Stephan Pletsacher. In de totaaluitslag moest Stellingwerf het doen met een veertiende plaats.

De Russen domineerden de eerste dag want Oostenrijker Franky Zorn werd de beste niet-Rus op plaats zes. Ook op dag twee waren de Russen wederom oppermachtig door de plaatsen één tot en met zeven op te eisen.

De volgende wedstrijd zijn volgend weekend in het Russische Togliatti. De derde wedstrijd is in Assen op 9 en 10 maart als GP5 en GP6 op het programma staan. Stellingwerf krijgt dan gezelschap van een nog onbekende Nederlandse wildcardrijder.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen