Le Dakar meteen de duinen in

De Dakar Rally duikt in 2013 meteen de woestijn in. Voor het eerst in de geschiedenis van de monsterrally krijgen de deelnemers al in de eerste etappes zware zandproeven te verteren. Dat meldde de Franse organisatie woensdag.

De rally begint op 5 januari in Lima en eindigt op 20 januari in de Chileense hoofdstad Santiago. Voor beide steden is dat een primeur. De Peruaanse hoofdstad Lima was dit jaar nog finishplaats van de rally.

Dakar bezocht ook voor het eerst Peru en dat is de organisatie goed bevallen. Argentinië, dat de afgelopen vier jaar steeds in de eerste week op het programma stond, komt nu later aan bod. Er is in dat land een rustdag gepland in San Miguel de Tucuman.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.