maandag 24 juni 2024

Le Dakar meteen de duinen in

De Dakar Rally duikt in 2013 meteen de woestijn in. Voor het eerst in de geschiedenis van de monsterrally krijgen de deelnemers al in de eerste etappes zware zandproeven te verteren. Dat meldde de Franse organisatie woensdag.

De rally begint op 5 januari in Lima en eindigt op 20 januari in de Chileense hoofdstad Santiago. Voor beide steden is dat een primeur. De Peruaanse hoofdstad Lima was dit jaar nog finishplaats van de rally.

Dakar bezocht ook voor het eerst Peru en dat is de organisatie goed bevallen. Argentinië, dat de afgelopen vier jaar steeds in de eerste week op het programma stond, komt nu later aan bod. Er is in dat land een rustdag gepland in San Miguel de Tucuman.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen