Leon Haslam naar de 8 Uren van Suzuka

Paar jaar terug won Leon Haslam nog de 8 Uren van Suzuka samen met Van der Mark en Takumi Takahashi twee jaar op rij op een Honda Fireblade. Dit jaar keert hij terug, maar niet op Honda. Leon Haslam komt inmiddels namelijk uit in het British Superbike-kampioenschap op een Kawasaki ZX-10R van het JG Speedfit Kawasaki-team. Logischerwijs is het ook Kawasaki waarop hij zal rijden in Suzuka in juli van jaar.

Haslam zal met een – tegen die tijd voor hem bekende – Kawasaki ZX-10R van het Team Green Kawasaki-fabrieksteam aan de start komen. Zijn teamgenoten worden Akira Yanagawa en Kazuki Watanabe, twee grote Kawasaki-coryfeeën. 

De race vindt plaats op 31 juli, en dat geeft Haslam precies tijd tussen de BSB-races van Thruxton en Brands Hatch op 24 juli en 7 augustus respectievelijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?