13 C
Nederland
maandag 8 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lorenzo blijft trouw aan Yamaha

Jorge Lorenzo rijdt ook de komende twee seizoenen (2013 en 2014) voor het fabrieksteam van Yamaha in de MotoGP. Het Japanse motormerk maakte de contractverlenging dinsdag bekend. De 25-jarige Lorenzo rijdt sinds 2008 voor Yamaha en op deze machine veroverde hij in 2010 de wereldtitel.

De Mallorcaan voert ook dit seizoen de strijd om de wereldtitel aan; hij won al drie grote prijzen. ”Yamaha voelt aan als familie, ik ben blij dat ik met dit team blijf samenwerken”, aldus Lorenzo. Een van de mensen uit dat team is zijn manager Wilco Zeelenberg, de Nederlandse oud-wegracer.

De verwachting is dat de stoelendans nu echt gaat beginnen. Onder andere de contracten van Dani Pedrosa en Valentino Rossi lopen namelijk af. Of Pedrosa weg wil bij Honda is de vraag, of Rossi dat wil bij Ducati niet…

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen