Lorenzo blijft trouw aan Yamaha

Jorge Lorenzo rijdt ook de komende twee seizoenen (2013 en 2014) voor het fabrieksteam van Yamaha in de MotoGP. Het Japanse motormerk maakte de contractverlenging dinsdag bekend. De 25-jarige Lorenzo rijdt sinds 2008 voor Yamaha en op deze machine veroverde hij in 2010 de wereldtitel.

De Mallorcaan voert ook dit seizoen de strijd om de wereldtitel aan; hij won al drie grote prijzen. ”Yamaha voelt aan als familie, ik ben blij dat ik met dit team blijf samenwerken”, aldus Lorenzo. Een van de mensen uit dat team is zijn manager Wilco Zeelenberg, de Nederlandse oud-wegracer.

De verwachting is dat de stoelendans nu echt gaat beginnen. Onder andere de contracten van Dani Pedrosa en Valentino Rossi lopen namelijk af. Of Pedrosa weg wil bij Honda is de vraag, of Rossi dat wil bij Ducati niet…

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?