Lowes trekt aan het langste eind

Na een teleurstellend raceweekend op Aragon waren Sam Lowes en regerend wereld kampioen Kenan Sofuoglu terug aan de kop van het veld, het gevecht voor de overwinning op Assen ging tussen de Yamaha en de Kawasaki coureur.  De gehele 21 ronden durende race werd geleid door het tweetal. tijdens de laatste ronde was Kenan Sofuoglo sneller op het rechte stuk naar bocht zes, maar de Kawasaki rijder kon weinig inbrengen toen Lowes voorbij kwam aan de binnenkant bij het ingaan van de laatste chicane. Lowes kwam als eerste over de finish van het TT circuit Assen.

Klassementsleider Fabien Foret pakte een belangrijke derde plaats, de Kawasaki rijder had wel een achterstand van 7,2 seconden op de racewinnaar. De verwachtingen voor dit weekend waren hooggespannen voor Michael van der Mark, na een derde en twee plek in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen werd er veel verwacht van de Nederlander. Het zat de Honda rijder dit weekend niet mee, Van der Mark moest vanaf de elfde plaats vertrekken. Bij het ingaan van de eerste bocht viel de Nederlander zelfs terug naar de dertiende plek. Naarmate de race vorderde kwam Michael steeds meer in zijn ritme en gingen zijn rondetijden naar beneden. Hij kon uiteindelijk doorstomen naar de vierde plek. Nederlander Kevin van Leuven kwam tijdens zijn eerste WK Supersport als twintigste over de streep.

Met het behalen van een vierde plaats staat Michael van der Mark nog steeds twee in het algemeen klassement met 49 punten, klassementsleider Fabien Foret heeft na drie wedstrijden 54 punten. Yamaha rijder en winnaar van de race op Assen Sam Lowes neemt de derde plek in met 45 punten.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.