Sykes en Laverty winnen op Assen

Race 1
De eerste race van het WK Superbike werd gedomineerd door Tom Sykes, hij won zijn zesde race van zijn carrière en zijn eerste van het 2013 seizoen. De Kawasaki rijder reed een eenzame race, vanaf de start kon hij al meteen weg rijden van de achtervolgers. Het was voor het eerst sinds zeven jaar dat een Kawasaki wist te winnen op Assen, de laatste overwinning stamde uit 2006.

Pata Honda rijder Jonathan Rea wist de tweede plaats de podium te bemachtigen, in bocht dertien ging hij Sylvain Guintoli voorbij die derde werd. Eugene Laverty die deel uitmaakte van de strijd om de tweede plaats had het zwaar aan het einde van de race en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Race 2
De tweede race was een spannende strijd tussen de winnaar van de eerste race Tom Sykes en Eugene Laverty. Tot ronde 19 lag Sykes op kop, totdat Laverty de Kawasaki rijder in bocht zes voorbij ging. Tom Sykes kon de Aprilia rijder bijblijven en probeerde in bocht zestien Laverty nog te passeren, waarna beide rijders zij aan zij over de lijn kwamen. Het was uiteindelijk Eugene Laverty die als eerste over de finish kwam met een voorsprong van 0,089 seconden.

Kawasaki rijder Loris Baz maakte het podium vol met een derde plaats die hij succesvol verdedigde. Tijdens de eerste race stond Jonathan Rea nog op het podium, tijdens race twee greep hij er net naast met 0,042 seconden.

Sylvain Guintoli staat sterk aan de leiding met 111 punten, Eugene Laverty, Chaz Davies en Tom Sykes volgen alle drie Guintoli met 83 punten. De vijfde plek in het klassement is voor Pata Honda rijder Jonathan Rea met 63 punten.  

Foto: 2Snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.