maandag 15 juli 2024

Marc Márquez officieel uitgesloten van MotoGP in Argentinië

Repsol Honda beweert dat Marc Márquez na een bezoek aan het Hospital Clínic en een onderzoek door Dr. Sánchez Dalmau al zeer gunstige verbeteringen heeft laten zien met zijn diplopie, maar ze hebben hem nog steeds uitgesloten van de Gran Premio Michelin de la República Argentina van dit weekend.

Marc Márquez bezocht gisteren, maandag, zijn oogarts, Dr. Sánchez Dalmau, in het Hospital Clínic in Barcelona, waar hij zijn tweede medische check-up onderging na de crash in de Warm Up voor de GP van Indonesië een week geleden.

Valentino Rossi: ‘Ik sta dichter bij Max Biaggi’

Bij dit nieuwe onderzoek bevestigde Dr. Sánchez Dalmau dat de diplopie van Marc Márquez een opmerkelijke verbetering laat zien en bevestigt hij opnieuw dat de progressie van zijn gezichtsvermogen zeer gunstig is.

Net als bij de vorige diplopie-episode zal Marc Márquez een conservatieve behandeling blijven volgen met regelmatige controles. Hij zal niet deelnemen aan de volgende ronde van het MotoGP-wereldkampioenschap, die dit weekend in Argentinië wordt gehouden, omdat hij nog steeds herstellende is.

Dokter Sánchez Dalmau – Oftalmoloog

‘De tweede neuro-oftalmologische evaluatie die afgelopen maandag bij Marc Márquez is uitgevoerd, heeft een zeer gunstige ontwikkeling laten zien in de verlamming van de vierde rechter zenuw die het gevolg was van de val tijdens de Grand Prix van Indonesië. Het herstel is nog niet volledig, en Marc Márquez moet het vastgestelde therapeutische regime met conservatieve behandeling blijven volgen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen