Marquez niet te stoppen

Na elke sessie tijdens het hele weekend te hebben gedomineerd, heeft Marc Marquez gisteren ook de overwinning binnen gehaald tijdens Red Bull Indianapolis Grand Prix. De overwinning is de derde op rij voor de Honda rijder, hiermee heeft hij alle Grand Prix wedstrijden dit seizoen gewonnen op Amerikaanse bodem, eerder zegevierde hij al in Texas en Laguna Seca
 
Marquez vertrok vanaf pole, maar door een slecht start viel hij terug achter Lorenzo en teamgenoot Pedrosa. Beide rijders werden door Marc Marquez ingehaald, waarna de Spanjaard met een voorsprong van bijna drie en een halve seconden over de finish ging. Pedrosa kwam tijdens de race nog voorbij aan Lorenzo en werd daardoor tweede, Lorenzo maakte het podium compleet. Voor Pedrosa als Lorenzo was dit het eerste podium sinds de GP van Barcelona. 
 
De vanaf de negende plek vertrekkende Valentino Rossi kwam als vierde over de finish. Halverwege de race leek het of de Italiaan genoegen moest nemen met een zevende plek, maar de Yamaha rijder begon aan een opmars en kwam voorbij aan Bradl, Bautista en Crutchlow. Monster Yamaha Tech3’s Crutchlow werd vijfde gevolgd door Bautista. Bradel, Smith, Hayden en Dovizioso maakte de top tien compleet. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.