Project Rushmore

Met project Rushmore, maakt Harley-Davidson een grote stap naar de nieuwste techniek. In één klap is zo een groot deel van het touring-programma voor 2014 gemoderniseerd. De verbeteringen zijn door Harley-Davidson onderverdeeld in vier pijlers. 
 
Controle
Het rijder vertrouwen moet worden gestimuleerd door de LED of Dual Halogen koplampen die meer licht brengen dan ooit tevoren en de Reflex Linked remmen met ABS die er voor zorgen dat al het heavy metal tijdig stilstaat. Sommige modellen zijn uitgevoerd met het nieuwe Twin Cooled High Output Twin Cam 103-blok, waarbij het grote nieuws is dat ze vloeistofkoeling hebben gekregen rond de uitlaatpoorten om de grotere hitte door de verkregen hogere compressie en meer pk’s (andere airbox en hetere nokkenassen). De radiateurs zitten verborgen in de fairing lowers, zeg maar de beenschilden. 
 
 
Infotainment
Een reeks designwijzigingen werd doorgevoerd, maar meest opzienbarend is toch wel het superdeluxe Boom! Box 4.3 infotainment systeem met touch-screen kleurenscherm en stembediening, wat uniek is op een motorfiets. Met  text-to-speech technologie, Bluetooth en USB connectiviteit ben je helemaal verbonden met 2014. Garmin GPS, een hi-fi audiosysteem en boordcomputerinformatie over oliedruk, buitentemperatuur et cetera. 
 
 
Gevoel
Om voor een verbeterd comfort te zorgen hebben er een aantal aanpassingen plaats gevonden op aerodynamica en ergonomie vlak, Van de nieuwe Batwing-kuip met splitstream luchtgeleiding tot het aangepaste passagierszitje.
 
 
Styling
De vorm en functie van veel componenten zijn opnieuw ontworpen zoals de zadelkoffers met handige One-Touch design-elementen, rankere spatborden, lichtere gegoten aluminium wielen en intuïtief geplaatste handschakelaars.
 
 
Een of meerdere elementen van project Rushmore vind je terug op de volgende modellen: Road King Classic, Street Glide, Electra Glide Ultra Classic, Electra Glide Ultra Limited, Tri Glide Ultra Classic en twee CVO-modellen, waarbij geldt dat alleen de Ultra Limited en Tri Glide Ultra het nieuwe vloeistof gekoelde blok hebben. En die Tri Glide Ultra, Harley’s eigen trike, is straks ook leverbaar in Nederland. Geen gedoe met goedkeuringen, je koopt ‘m nu zo bij de dealer vanaf € 42.000,-. 
 
Dit allemaal is door Harley-Davidson in beeld gebracht op een speciale Project Rushmore website. In het filmpje worden alle elementen onder de loep genomen. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.