Marquez over eerste seizoenshelft

Marc Marquez heeft de zomerstop van zijn eerste MotoGP seizoen bereikt als kampioenschapsleider, na verschillende records te breken. Met drie overwinningen en vijf podium plaatsen in zijn rookie jaar in de MotoGP, is de Honda Repsol rijder aan het genieten van een rustperiode op de helft van het seizoen. Ondanks dat hij nieuw is in de MotoGP-klasse en nog steeds in de leer fase is met zijn Honda RC213V, heeft Marquez laten zien in de eerste negen races van het jaar dat hij kanshebber is voor de titel.  
 
Over welke race ben je het meest tevreden van dit seizoen?
‘Er zijn er meerdere, maar Austin was heel speciaal, dat was mijn eerste overwinning. Maar met de overwinning op Laguna Seca ben ik ook erg blij. Het was een nieuwe baan voor mij en het is een speciaal circuit. Jerez was ook een mooie wedstrijd, want ik gaf daar de volle 100%. Er zijn meerdere races die ik beter had kunnen doen, sommige slechter, maar over het algemeen ben ik blij met de resultaten. Behalve met Mugello, het was een weekend vol met valpartijen en twee rondes voor het einde van de race ging ik onderuit, daar ben ik waardevolle punten verloren. ’
 
Hoe is het om te racen met Valentino Rossi, Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo?
‘Je leert veel. Het zijn rijders die nooit de handdoek in de ring gooien, zoals we hebben gezien. Je leert veel door achter en naast die jongens te rijden, om te zien hoe ze races aanpakken en met welke strategie. Je pakt kleine dingen op en probeert die tegen ze te gebruiken.’
 
Marc Marquez zal wereldkampioen zijn in 2013 als…
‘Als hij geluk heeft! Ik wil er niet aan denken, zoals we gezien hebben in de laatste twee races is in een kampioenschap alles mogelijk. Er is nog een seizoenshelft te gaan, met Pedrosa en Lorenzo straks weer volledig herstelt. Ondertussen behalen we goede resultaten en als dat zo blijft, dan is er een kans.’  
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.