Metcher naar IDM Supersport

Na het behalen van de Superstock 600-titel in 2011 ging Jed Metcher in 2012 ambitieus van start in het WK Supersport-kampioenschap voor het Russische Rivamoto Junior Team. Helaas werd het niet het seizoen waarop vooraf gehoopt was. Alleen talent is tegenwoordig namelijk niet meer genoeg. Ook financieel moet het goed zitten binnen een team en vooral daar ging het mis.

Gezamenlijk met RT Racing Support-manager Rob Vennegoor heeft Metcher besloten te kiezen voor de IDM Supersport. Metcher reed in 2010 al een volledig IDM-seizoen en heeft hierdoor meer dan genoeg circuitkennis. De Australiër zal uitkomen voor het officiële Suzuki team, Team Mayer Suzuki uit het Zuid Duitse Passau. Dit team wordt volledig ondersteund door Suzuki International Europe en is het ontwikkelingsteam van Dunlop in het IDM Supersport.

Met de IDM Supersport kampioen van 2011, Jesco Gunther, heeft Metcher een zeer competitieve teamgenoot. Metcher zal medio februari het warme Australië verruilen voor de sneeuw in Passau en zich voegen bij zijn team om zich voor te bereiden op de Dunlop testen in Spanje begin maart. Het doel is duidelijk: podiums en mogelijk het kampioenschap.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?