Mirjam Pol wint Baja World Cup 2021

Met het winnen van de Baja Portalegre 500 in Portugal heeft de Nederlandse motorrijdster Mirjam Pol ook beslag gelegd op de wereldtitel Baja 2021. De Dakar-coureur uit het Twentse Borne maakte vorig jaar voor het eerst kennis met het FIM Baja World Cup. Voor haar als ‘dieseltje’ – ze komt als rallyrijdster vaak na een paar dagen echt in haar ritme – waren deze korte twee, driedaagse wedstrijden een goede manier om uit haar comfortzone te stappen.

Sponsoren

Afgelopen januari besloot Pol niet aan de Dakar rally deel te nemen. Doordat ze het budget niet helemaal rond wist te krijgen én Covid voor erg veel onzekerheid zorgde besloot ze te kijken welke mogelijkheden er wél waren. “Ik ben echt dankbaar dat het mij, als sporter, uiteindelijk dit jaar wel gegeven is om toch wedstrijden te mogen rijden en zo wedstrijdritme op te bouwen”, liet ze destijds weten.

Het gelijk van Mirjam Pol in de Dakar Rally

Deelname Dakar rally 2022

“Ik had niet kunnen bedenken dat de Baja wedstrijden mij zo goed lagen, terwijl ik de Baja eigenlijk enkel als training zag voor Dakar rally 2022.  Mijn sponsoren die mij zijn blijven steunen ben ik enorm dankbaar. Mede dankzij hen en iedereen die mij achter mij is blijven staan, lag ineens de wereldtitel Baja binnen handbereik”, laat Pol vanuit Portugal weten.

Budget

“Ik wist dat ik deze Baja alles op alles moest zetten en dat ik zeker niet de favoriet zou zijn. Beide wedstrijddagen heb ik echt alles gegeven, op het randje gereden. En hier sta ik dan: Mirjam Pol, FIM World Cup Winner 2021! Dit is echt een mooie opsteker, nu ga ik weer vol in de voorbereiding om budget en materiaal voor elkaar te krijgen voor Dakar 2022. Eind november wordt alle materiaal ingescheept, dan moet het allemaal rond zijn!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?