woensdag 29 november 2023

MON-rijders Europees kampioen

Een mooi jaar voor René Albers. Na een knappe IMBA-overwinning in Groesbeek heeft hij nu ook de Europese titel binnengehaald. Een indrukwekkend resultaat voor de pas twintigjarige Groesbeker. Albers liet in het Zwitserse Kleinhau zien ook met moeilijke omstandigheden goed uit de voeten te kunnen. Dankzij een vierde, eerste en een zesde plaats stelde hij zijn titel veilig.

John Cuppen kon helaas zijn derde plek in het kampioenschap niet vasthouden. Vanwege een elfde plaats in de eerste manche, een 24e in de tweede (na een valpartij) en wederom een tweede positie in de afsluitende heat eindigde Cuppen net naast het podium in de eindstand.

In Oss kwam het zijspanduo Jarno van de Boomen en Henry van der Wiel zwaar ten val, maar ze bleven geloven dat het kampioenschap haalbaar was. En terecht! De mannen begonnen de laatste wedstrijd van het kampioenschap met 21 punten voorsprong. Ruim 8.000 bezoekers waren getuigen van een spannende strijd want pas in de laatste manche viel de beslissing.

Bij eerste manche verliep de start niet goed voor Van de Boomen en Van der Wiel waardoor ze aan een inhaalrace moesten beginnen maar de smalle baan maakte dit echter niet gemakkelijk. Toen ze uiteindelijk op een prima tweede plaats lagen, namen ze geen risico meer. Ook de tweede manche verliep moeizaam maar ze behaalde wederom een tweede plaats. Het moest dus voor Van de Boomen en Van der Wiel in de derde manche gebeuren. Ze pakte gelijk aan de leiding en gaven die niet meer uit handen waardoor de derde IMBA-titel hun niet meer kon ontgaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image