zaterdag 22 juni 2024

Moto2 Catalonië: knappe zege Celestino Vietti

Celestino Vietti maakte het in Barcelona twee keer heel spannend. Eerst door pas in de laatste ronde van de kwalificatie de pole te veroveren en vervolgens in de wedstrijd door in de laatste ronde de leiding te pakken en die niet meer af te staan. De 20-jarige Italiaanse VR46-coureur troefde in een enerverende race de Spanjaard Aron Canet uiteindelijk af met 0,081 seconde verschil! Niet ver daarachter vlogen diens landgenoot Augusto Fernandez en de Engelsman Jake Dixon als derde en vierde over de finish. Allen deden dat op een Kalex. Door zijn derde zege in dit seizoen vergrootte Vietti in de WK-tussenstand zijn voorsprong op de nummer twee, Ai Ogura, tot zestien punten. De Japanner kwam in Barcelona niet verder dan de zevende plaats.

Moto2 Italië: Pedro Acosta jongste Moto2-winnaar

Na een sterke kwalificatie, zevende, verspeelde Bo Bendsneyder al zijn kansen op een hoge klassering al in de eerste bocht. Hiervoor ging de Nederlander net iets te laat in de ankers, waardoor hij ver terug viel. Daarmee was al het goede werk tijdens de kwalificatie direct teniet gedaan. Maar Bendsneyder zat niet bij de pakken neer. Vanuit het achterveld kwam hij gestaag naar voren om als dertiende toch nog drie WK-punten te scoren. Ondanks dat was de Rotterdammer na afloop teleurgesteld. Logisch. Want dat hij de snelheid heeft, laat hij geregeld zien. Maar om hoge klasseringen te scoren, moeten de start en de eerste ronde wel optimaal verlopen. Hopelijk is dat in Assen het geval. Voor de tweede Nederlandse Moto2-coureur, Zonta van den Goorbergh, wordt Assen zijn eerste TT. Als deelnemer tenminste. In Barcelona ging de pas 16-jarige RW Racing GP-coureur door met zijn leerproces. Het leverde hem een twintigste plaats op, 37 seconden van winnaar Vietti op.

Fotografie: MotoGP.com, 2Snap en teams

Uitslag Moto2 Catalonië

1. Celestino Vietti (I), Kalex;
2. Aron Canet (E), Kalex;
3. Augusto Fernandez (E), Kalex;
4. Jake Dixon (GB), Kalex;
5. Marcel Schrötter (D), Kalex;
13. Bo Bendsneyder (NL), Kalex;
17. Barry Baltus (B), Kalex;
20. Zonta van den Goorbergh (NL), Kalex.

WK-stand (na 9 van 20 races)

1. Vietti, 133 punten;
2. Ogura, 117;
3. Canet, 109;
4. Fernandez, 96;
5. Arbolino, 89;
12. Bendsneyder, 44;
20. Baltus, 15.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen