Moto2 Aragón & San Marino: Red Bull KTM Ajo-team wereldkampioen

Nadat Kalex al eerder de constructeurstitel had weten te veroveren (inmiddels is het zeker dat er dit jaar achttien GP’s verreden gaan worden), werd in Aragón de tweede wereldkampioen van 2021 bekend. Dat is het Red Bull KTM Ajo-team. In Spanje scoorde het team met Raul Fernandez en Remy Gardner alweer de vijfde één-twee-zege in dit seizoen. En dat terwijl de Spanjaard even ervoor bij een fietsongeluk een ernstige handblessure had opgelopen. Omdat Marco Bezzecchi en Sam Lowes als grootste concurrenten van genoemd tweetal in Aragón ten val kwamen, kan het team van Aki Ajo de titel dus ...
Nadat Kalex al eerder de constructeurstitel had weten te veroveren (inmiddels is het zeker dat er dit jaar achttien GP’s verreden gaan worden), werd in Aragón de tweede wereldkampioen van 2021 bekend. Dat is het Red Bull KTM Ajo-team. In Spanje scoorde het team met Raul Fernandez en Remy Gardner alweer de vijfde één-twee-zege in dit seizoen. En dat terwijl de Spanjaard even ervoor bij een fietsongeluk een ernstige handblessure had opgelopen. Omdat Marco Bezzecchi en Sam Lowes als grootste concurrenten van genoemd tweetal in Aragón ten val kwamen, kan het team van Aki Ajo de titel dus niet meer ontgaan. De strijd bij de coureurs is nog niet beslist. Maar het moet heel raar lopen wil die niet naar één van de twee Red Bull KTM Ajo-coureurs gaan. Op het circuit van Misano scoorde het duo zelfs hun zesde ‘dubbel’. Opnieuw kwam Fernandez als winnaar over de finish. Weliswaar kwam Gardner in de slotfase nog aan het wiel van zijn teamgenoot, maar daar bleef het bij omdat de Australiër geen onnodige risico’s wenste te nemen. Ondanks de twee nederlagen staat Gardner namelijk nog altijd 34 punten voor op R. Fernandez (271 om 237). Als derde in de tussenstand heeft Marco Bezzecchi 190 punten achter zijn naam staan. Overigens testten de beide Red Bull KTM Ajo Moto2-coureurs dinsdags na de GP in Misano voor het eerst een MotoGP KTM. Moto2: contractverlenging voor Bo Bendsneyder Nadat Bo Bensneyder in Aragón in de derde training hard onderuit was gegaan, besloot de Nederlander in de race vroegtijdig te stoppen, omdat hij nog te veel last van die val ondervond. In Misano ging het niet veel beter met Bendsneyder. Na zich als 27e van de dertig deelnemers te hebben gekwalificeerd reed hij de hele race in laatste positie om vervolgens als 25e (en laatste) te worden afgevlagd op ruim 47 seconden van winnaar R. Fernandez. Uitslag Moto2 Aragón 1. Raul Fernandez (E), Kalex;2. Remy Gardner (AUS), Kalex:3. Augusto Fernandez (E), Kalex;4. Jorge Navarro (E), Boscoscuro;5. Aron Canet (E), Boscoscuro;Niet geklasseerd: Bo Bendsneyder (NL), Kalex. Uitslag Moto2 San Marino 1. R. Fernandez;2. Gardner;3. Canet;4. Sam Lowes (GB), Kalex;5. Marco Bezzecchi (I), Kalex;25. Bendsneyder. WK-stand (na 14 van 18 races): 1. Gardner, 271 punten;2. R. Fernandez, 237;3. Marco Bezzecchi (I), Kalex, 190;4. Lowes, 140;5. Aron Canet, 119;15. Bendsneyder, 40.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?