Moto3 Aragón & San Marino: twee keer winst voor Dennis Foggia

Omdat de nummers één en twee in de WK-tussenstand, Pedro Acosta en Sergio Garcia, in Aragón beiden ten val kwamen, werd de strijd om de titel weer iets spannender. Ook al omdat Dennis Foggia (Honda) in Spanje zijn derde zege in dit seizoen wist te pakken. Als tweede en derde zorgden Deniz Öncü en Ayumu Sasaki er voor dat er voor het eerst twee coureurs van het Red Bull KTM Tech 3-team op het podium stonden. Moto3: perfect weekend voor Romano Fenati Een week later maakten de Italianen de dienst uit op het circuit van Misano. Dat gebeurde niet ...
Omdat de nummers één en twee in de WK-tussenstand, Pedro Acosta en Sergio Garcia, in Aragón beiden ten val kwamen, werd de strijd om de titel weer iets spannender. Ook al omdat Dennis Foggia (Honda) in Spanje zijn derde zege in dit seizoen wist te pakken. Als tweede en derde zorgden Deniz Öncü en Ayumu Sasaki er voor dat er voor het eerst twee coureurs van het Red Bull KTM Tech 3-team op het podium stonden. Moto3: perfect weekend voor Romano Fenati Een week later maakten de Italianen de dienst uit op het circuit van Misano. Dat gebeurde niet alleen in de kwalificatie maar ook in de race. Die leverde namelijk een compleet Italiaans podium op. De eerste plaats was andermaal voor Foggia, die zo zijn vierde zege en achtste podiumplaats in dit seizoen scoorde. Niccolò Antonelli (KTM) en Andrea Migno (Honda) werden tweede en derde. Alle drie Italianen hadden het geluk, dat hun landgenoot Romano Fenati (Husqvarna) onderuit ging terwijl hij ruim aan de leiding lag. Klassementsleider Acosta was dit keer kansloos, maar wist de schade door het scoren van een zevende plaats nog enigszins te beperken. De jonge Spanjaard, die lang niet meer zo sterk is als in het begin van het seizoen, heeft met nog vier races voor de boeg 210 punten weten te verzamelen. Dat zijn er nog altijd 42 meer dan Dennis Foggia en Sergio Garcia, die nu tweede en derde staan. Uitslag Moto3 Aragón 1. Dennis Foggia (I), Honda;2. Deniz Önzü (T), KTM;3. Ayumu Sasaki (J), KTM;4. Izan Guevara (E), GasGas;5. Niccolò Antonelli (I), KTM. Uitslag Moto3 San Marino 1. Foggia;2. Antonelli;3. Andrea Migno (I), Honda;4. Sergio Garcia (E), GasGas;5. Jaume Masia (E), KTM. WK-stand (na 14 van 18 races): 1. Pedro Acosta (E) KTM, 210 punten;2. Foggia, 168;3. Garcia, 168;4. Roman Fenati (I), Husqvarna, 134;5. Masia, 122.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?