vrijdag 19 april 2024

Moto3: perfect weekend voor Romano Fenati

Het werd een Italiaanse aangelegenheid in de Moto3 op Silverstone met een hoofdrol voor Romano Fenati. De 25-jarige coureur was het snelste in alle trainingen. In de race legde Fenati vanaf pole position ook iedereen zijn wil op. Landgenoten Niccoló Antonelli en Andrea Migno waren de enigen die konden aanhaken. Maar passeren bleek een andere discipline dan volgen. Fenati bleef de race aanvoeren en won zo voor de eerste keer in 2021. Antonelli werd tweede en Migno viel met technische problemen uit. Het duel om de derde plaats werd gewonnen door Dennis Foggia. Dit resulteerde zo in een volledig Italiaans podium. Rookie Ivan Guevara scoorde zijn beste resultaat in het WK met een vierde plaats. Pedro Acosta, de leider in het kampioenschap, deed ondanks een moeilijk weekend goede zaken in de titelstrijd. Het Spaanse supertalent streed in de grote groep voor de tiende plaats met onder anderen zijn naaste concurrent Sergio Garcia. In de slotfase pakte Acosta een elfde plaats, terwijl Garcia buiten de punten finishte. Acosta heeft nu een voorsprong van 46 punten en dat tijdens zijn eerste seizoen in het WK.