Moto3: perfect weekend voor Romano Fenati

Het werd een Italiaanse aangelegenheid in de Moto3 op Silverstone met een hoofdrol voor Romano Fenati. De 25-jarige coureur was het snelste in alle trainingen. In de race legde Fenati vanaf pole position ook iedereen zijn wil op. Landgenoten Niccoló Antonelli en Andrea Migno waren de enigen die konden aanhaken. Maar passeren bleek een andere discipline dan volgen. Fenati bleef de race aanvoeren en won zo voor de eerste keer in 2021. Antonelli werd tweede en Migno viel met technische problemen uit. Het duel om de derde plaats werd gewonnen door Dennis Foggia. Dit resulteerde zo in een volledig Italiaans podium. ...
Het werd een Italiaanse aangelegenheid in de Moto3 op Silverstone met een hoofdrol voor Romano Fenati. De 25-jarige coureur was het snelste in alle trainingen. In de race legde Fenati vanaf pole position ook iedereen zijn wil op. Landgenoten Niccoló Antonelli en Andrea Migno waren de enigen die konden aanhaken. Maar passeren bleek een andere discipline dan volgen. Fenati bleef de race aanvoeren en won zo voor de eerste keer in 2021. Antonelli werd tweede en Migno viel met technische problemen uit. Het duel om de derde plaats werd gewonnen door Dennis Foggia. Dit resulteerde zo in een volledig Italiaans podium. Rookie Ivan Guevara scoorde zijn beste resultaat in het WK met een vierde plaats. Pedro Acosta, de leider in het kampioenschap, deed ondanks een moeilijk weekend goede zaken in de titelstrijd. Het Spaanse supertalent streed in de grote groep voor de tiende plaats met onder anderen zijn naaste concurrent Sergio Garcia. In de slotfase pakte Acosta een elfde plaats, terwijl Garcia buiten de punten finishte. Acosta heeft nu een voorsprong van 46 punten en dat tijdens zijn eerste seizoen in het WK. Uitslag Moto3 Groot-Brittannië 1. Romano Fenati (I), Husqvarna;2. Niccoló Antonelli (I), KTM;3. Dennis Foggia (I), Honda;4. Izan Guevara (E), GasGas;5. Tatsuki Suzuki (J), Honda. WK-stand (na 12 van 18 races) 1. Pedro Acosta (E), KTM, 201 punten;2. Sergio Garcia (E), GasGas, 155;3. Fenati, 132;4. Foggia, 118;5. Jaume Masia (E), KTM, 105.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?