Moto2: contractverlenging voor Bo Bendsneyder

Het mooiste nieuws kwam op zondagmorgen vanuit Silverstone toen het Pertamina Mandalika SAG Team bekendmaakte dat het contract met Bo Bendsneyder is verlengd tot eind 2022. Hierdoor rijdt Bendsneyder volgend jaar zijn vijfde seizoen in het Moto2-wereldkampioenschap. Gabriel Rodrigo wordt de nieuwe teamgenoot van de Rotterdammer. De Argentijn komt over vanuit de Moto3-klasse, terwijl zijn huidige teamgenoot Thomas Luthi na een lange GP-carrière stopt. Met zijn contractverlenging op zak stuurde Bendsneyder zich naar een vijftiende plaats op Silverstone. De Kalex-coureur had een goede start vanaf de dertiende plek, maar moest vervolgens in de openingsronden de gewonnen posities weer ...
Het mooiste nieuws kwam op zondagmorgen vanuit Silverstone toen het Pertamina Mandalika SAG Team bekendmaakte dat het contract met Bo Bendsneyder is verlengd tot eind 2022. Hierdoor rijdt Bendsneyder volgend jaar zijn vijfde seizoen in het Moto2-wereldkampioenschap. Gabriel Rodrigo wordt de nieuwe teamgenoot van de Rotterdammer. De Argentijn komt over vanuit de Moto3-klasse, terwijl zijn huidige teamgenoot Thomas Luthi na een lange GP-carrière stopt. Met zijn contractverlenging op zak stuurde Bendsneyder zich naar een vijftiende plaats op Silverstone. De Kalex-coureur had een goede start vanaf de dertiende plek, maar moest vervolgens in de openingsronden de gewonnen posities weer prijsgeven. Remy Gardner deed goede zaken om mogelijk in de voetsporen van zijn vader te treden als wereldkampioen in de wegrace. De Australiër won zijn vierde race van 2021. Zijn teamgenoot en grootste concurrent Raul Fernandez scoorde geen punten na een harde crash. De tweede plaats ging naar polesitter Marco Bezzecchi. Jorge Navarro stond voor het eerst weer op het podium sinds 2019 in Valencia. De Spanjaard kende een moeilijke periode met veel valpartijen, maar reed sterk tijdens de Britse GP. Navarro hield Sam Lowes van een thuispodium af. Voor Lowes betekende het zijn derde vierde plaats in de laatste vier races.. NTS RW Racing GP-rijders Hafizh Syahrin en Barry Baltus kwamen niet in de buurt van de punten, nadat zij respectievelijk als eenentwintigste en drieëntwintigste – tevens laatste – de finishlijn passeerden. Uitslag Moto2 Groot-Brittannië 1. Remy Gardner (AUS), Kalex;2. Marco Bezzecchi (I), Kalex;3. Jorge Navarro (E), Boscoscuro;4. Sam Lowes (GB), Kalex;5. Fabio Di Giannantonio (I), Kalex;15. Bo Bendsneyder (NL), Kalex. WK-stand (na 12 van 18 races) 1. Gardner, 231;2. Raul Fernandez (E), Kalex, 187;3. Bezzecchi, 179;4. Lowes, 127;5. Aron Canet (E), Boscoscuro, 92;14. Bendsneyder, 40. De TT van Bo Bendsneyder: te gretig Bo Bendsneyder ging met 1 WK-punt en een contract voor 2022 naar huis.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?