Moto3 Valencia: nu Dennis Foggia in de fout

In Portimão was Dennis Foggia nog razend op Darren Binder geweest. Logisch, want door een onbesuisde actie zorgde de Zuid-Afrikaan ervoor dat de kansen van de Italiaan op wereldtitel teniet werden gedaan. Pedro Acosta werd de lachende derde, want die verzekerde zich zo in Portugal al van de titel. Tijdens de laatste race van 2021 kon er dus ‘vrij’ worden geracet. Maar al te graag wilden Foggia en Acosta laten zien wie nu echt de sterkste van hen tweeën is. Dit keer kon Binder zich niet met die strijd bemoeien, want hij kwam al in de eerste ronde ten ...
In Portimão was Dennis Foggia nog razend op Darren Binder geweest. Logisch, want door een onbesuisde actie zorgde de Zuid-Afrikaan ervoor dat de kansen van de Italiaan op wereldtitel teniet werden gedaan. Pedro Acosta werd de lachende derde, want die verzekerde zich zo in Portugal al van de titel. Tijdens de laatste race van 2021 kon er dus ‘vrij’ worden geracet. Maar al te graag wilden Foggia en Acosta laten zien wie nu echt de sterkste van hen tweeën is. Dit keer kon Binder zich niet met die strijd bemoeien, want hij kwam al in de eerste ronde ten val. Zij aan zij begonnen de Italiaanse Honda-coureur en de Spaanse KTM-rijder in Valencia aan de laatste ronde. Nu was het uitgerekend Foggia die in de fout ging en daardoor zorgde dat Acosta ten val kwam en zo de finish niet haalde. Foggia deed dat nog wel. Als zesde. Maar de Italiaan kreeg van de wedstrijdleiding een tijdstraf van drie seconden voor ‘roekeloos rijden’ en werd zodoende als dertiende geklasseerd. Niet dat het veel uitmaakt, maar dan is er toch de vraag waarom de Leopard-coureur niet werd gediskwalificeerd. Dat gebeurde in Portugal namelijk wel met Binder. Uiteindelijk ging de zege in de laatste Moto3-race van 2021 naar de tweede Leopard Honda-coureur, Xavier Artigas. De 18-jarige Spanjaard bleef zijn landgenoten Sergio Garcia en Jaume Masia net voor. Laatstgenoemde zorgde er met zijn derde plaats voor dat KTM zich wereldkampioen bij de constructeurs mag noemen. Uitslag Moto3 Valencia 1. Xavier Artigas (E), Honda; 2. Sergio Garcia (E), GasGas; 3. Jaume Masia (E), KTM; 4. Filip Salac (CZ), KTM; 5. Deniz Öncü (T), KTM. WK-eindstand 1. Pedro Acosta (E), KTM, 259 punten; 2. Dennis Foggia (I), Honda, 216; 3. Garcia, 188; 4. Masia, 171; 5. Romano Fenati (I), Husqvarna, 160.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?