Moto2 Valencia: titel voor Remy Gardner

Met een riante voorsprong van 23 punten begon Remy Gardner aan de laatste race van 2021. De titel kon de 23-jarige zoon van de 500cc-wereldkampioen van 1987, Wayne Gardner, dan ook haast niet meer ontgaan. Die had in Valencia namelijk aan een dertiende plaats genoeg. Bovendien moest Raul Fernandez als enig overgebleven rivaal voor de titel ook nog eens zien te winnen. Dat laatste deed de 21-jarige Spanjaard. Na zestien voor hem zenuwslopende ronden (na een onderbreking werd de race ingekort) passeerde Gardner vervolgens als tiende de finish. Dat was voor de in Spanje levende Australiër dus voldoende om de titel veilig ...
Met een riante voorsprong van 23 punten begon Remy Gardner aan de laatste race van 2021. De titel kon de 23-jarige zoon van de 500cc-wereldkampioen van 1987, Wayne Gardner, dan ook haast niet meer ontgaan. Die had in Valencia namelijk aan een dertiende plaats genoeg. Bovendien moest Raul Fernandez als enig overgebleven rivaal voor de titel ook nog eens zien te winnen. Dat laatste deed de 21-jarige Spanjaard. Na zestien voor hem zenuwslopende ronden (na een onderbreking werd de race ingekort) passeerde Gardner vervolgens als tiende de finish. Dat was voor de in Spanje levende Australiër dus voldoende om de titel veilig te stellen. Raul Fernandez was de eerste om zijn grootste tegenstander, teamgenoot en maatje met zijn titel te feliciteren. Voor de sportieve en zeer getalenteerde Spanjaard restte de tweede plaats in het eindklassement en de titel ‘Rookie of the year’. Na Kenny Roberts senior & junior en Egbert en Bennie Streuer zijn de Gardners de derde vader-en-zoon-combinatie die zich wereldkampioen wegrace mag noemen. Moto2: Gardner heeft titel voor het grijpen Vorig seizoen werd Bo Bendsneyder op een NTS van het Nederlandse RW Racing GP-team nog knap achtste in Valencia. Dit jaar kwam de Rotterdammer er op een Kalex helemaal niet aan te pas. Als 21e gestart kwam Bendsneyder uiteindelijk als 25e en laatste over de finish. Dat gebeurde op meer dan een halve minuut achter de winnaar. Zo sloot de enige Nederlandse GP-coureur een zeer wisselend verlopen seizoen helaas af met zijn slechtste wedstrijd. Na in twaalf van de achttien races punten te hebben gescoord, bezet Bendsneyder in de WK-eindstand de zestiende plaats met 45 punten. Rest nog te vermelden, dat Bendsneyders teamgenoot van dit seizoen, Thomas Lüthi, in Valencia een punt achter zijn carrière als coureur zette. Helaas deed de 35-jarige sympathieke Zwitser dat in de schaduw van Valentino Rossi. De 125cc-wereldkampioen van 2003 en zeventienvoudig GP-winnaar reed namelijk maar liefst 318 GP’s. Alleen Rossi (432), Andrea Dovizioso (332) en Loris Capirossi (328) hebben er meer achter hun naam staan. Uitslag Moto2 Valencia 1. Raul Fernandez (E), Kalex;2. Fabio Di Giannantonio (I), Kalex;3. Augusto Fernandez (E), Kalex;4. Celestino Vietti (I), Kalex;5. Aron Canet, (E), Boscoscuro;25. Bo Bendsneyder (NL), Kalex. WK-eindstand 1. Gardner, 305 punten;2. R. Fernandez, 282;3. Marco Bezzecchi (I), Kalex, 214;4. Lowes, 181;5. A. Fernandez, 158;16. Bendsneyder, 45.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?