Moto3 wildcard Schouten

Opnieuw een Moto3 wildcard voor Bryan Schouten na zijn uitstekende race tijdens de TT van Assen. Gedurende het weekend van 29 september zal de Nederlander deelnamen aan Moto3 race op het circuit van Aragón.
 
De 18-jarige coureur uit het Brabantse Zevenbergen liet weten aangenaam verrast te zijn. ‘Ik wil minimaal evenaren wat ik in de TT heb gedaan. Momenteel sta ik tweede in het Spaans Open (CEV) en dat is zeker te danken aan de uitstekende begeleiding door het Dutch Racing Team, Bondscoach wegrace Barry Veneman en het erg goed sturende FTR-frame in combinatie met het Ten Kate Honda-motorblok van mijn machine. We werken er voortdurend aan om het verschil met de fabrieksrijders kleiner te maken.’
 
Schouten knokte in Assen voor wat hij waard was en verbeterde er zijn persoonlijk record met een tijd van 1:44.815. Hij reed kort op een 14e plaats en uiteindelijk leverde het hem een 19e positie op. 
 
Bondscoach wegrace Barry Veneman kijkt vol vertrouwen uit naar de race in Aragón. ‘Bryan is sterk en rijdt snel. Ik denk dat we in de afgelopen tijd flink wat stappen hebben ondernomen met de selectierijders om tot dit prestatieniveau te komen. We hebben hier echt naartoe gewerkt en ik denk dat Bryan er technisch gezien klaar voor is om een overstap te maken naar de Moto3. Natuurlijk hangt daar een kostenplaatje aan, maar het zou een logische stap zijn na zijn goede resultaten in het IDM en het Spaans Open Kampioenschap (CEV).’
 
Ook Schouten zelf sluit een overstap naar de Moto3 niet uit: ‘Ik heb maar één doel en dat is volgend jaar Grand Prix-races rijden. Samen met het Dutch Racing Team doe ik er alles aan om de overstap naar de Moto3 volgend jaar rond te krijgen en zij helpen me daar uitstekend bij.’
 
Foto: Dutch Racing Team

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.