NSF 100 Championship op TV

Vanavond in de uitzending van Wheels from the Lowlands volop aandacht voor de NSF 100 cup. In een extra lang item komt alles van dit kampioenschap aan bod. Wheels from the Lowlands wordt uitgezonden op Motors TV om 18.40 uur. 
 
Aanstaande zaterdag rijden de coureurs hun zevende wedstrijd in Berghem. Deze een na laatste wedstrijd kan zorgen voor een beslissing in het kampioenschap. Victor Steeman heeft een comfortabele voorsprong, maar Djim Ulrich en Walid Soppe hebben de vorige wedstrijd laten zien dat zij zich zeker niet zomaar gewonnen geven. Walid Soppe pakt zijn eerste overwinning van het seizoen.
 
De aanwezigheid van een aantal jonge Zuid-Afrikaanse NSF 100 rijders gaf de wedstrijd van zaterdag 10 augustus een bijzonder internationaal tintje. Negen SAMRA coureurs in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar reden in beide races mee en zorgden daarmee voor extra spektakel op de baan. De top drie van het klassement liet zich daardoor echter niet verrassen en liet in beide races zien dat zij dit jaar gaan uitmaken wie kampioen wordt. De top drie in de daguitslag zag er als volgt uit: 1. Walid Soppe, 2. Victor Steeman, 3. Djim Ulrich.
 
Neil Harran, organisator van de Zuid-Afrikaanse NSF 100 cup was zeer onder de indruk van de professionele wijze waarop in Nederland de jeugdopleiding in het motorracen wordt aangepakt. ‘Ik was bijzonder verrast van de progressie die sommige rijders sinds vorig jaar geboekt hebben. Afgelopen jaar waren wij in Berghem te gast en toen reden Walid Soppe en Victor Steeman gewoon netjes hun rondjes. Als ik zie wat zij in een jaar hebben bijgeleerd, dat is echt ongelooflijk! Ook de coaching van Joey Litjens is zeer waardevol voor deze coureurs, zij leren van een oud-professional wat racen is en hoe ze dat moeten aanpakken. Daar kunnen wij in Zuid-Afrika veel van leren.’
 
foto: nsf100championship.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.