MotoGP terug naar Brazilië

Op maandag bezochten Ezpeleta en de lokale autoriteiten het circuit, voordat de plannen voor een Braziliaanse Grand Prix aan de verzamelde pers werden onthuld. Een voorstel van de Braziliaanse overheid en de lokale promotor IMX  zal tijdens komende raceweekend op Silverstone aan de veiligheidscommissie worden gepresenteerd. Daarna wordt verwacht dat ze het groene licht krijgen om te beginnen met de volledige verbouwing van het Braziliaanse circuit, dat in december 2013 zal beginnen en in april of mei 2014 klaar moet zijn. Na de verbouwing zal FIM homologatie plaatsvinden om de definitieve bevestiging af te geven voor de Grand Prix. Het evenement zal plaats vinden in het tweede deel van het 2014 seizoen. 
 
Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: `Brazilië is een van de belangrijkste motormarkten in de wereld. Het is in Zuid-Amerika, dus het tijdschema is zeer goed voor de televisie-uitzending, maar we wilden ook graag weer terugkeren. Tot nu toe was dat onmogelijk omdat, zoals iedereen weet, voor ons veiligheid het belangrijkst is´.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.