MotoGP 2021: Sepang Test geannuleerd

Je zag het gebeuren: de pre-season test van MotoGP 2021 op het Sepang International Circuit liep ernstig gevaar door de situatie in Maleisië. Zojuist is officieel bevestigd dat deze zal worden geannuleerd.

De International Motorcycling Federation (FIM), de International Racing Team Association (IRTA) en Dorna Sports hebben de annulering aangekondigd van de officiële Sepang Test die de MotoGP-klasse er van 19 tot 21 februari zou houden. Ook de pre-season Shakedown Test, die op 14 februari zou starten, is geannuleerd.

Vijf dingen die je nog niet wist over MotoGP-wereldkampioen Joan Mir

Noodtoestand in Maleisië

In Maleisië is de noodtoestand afgekondigd. In de verklaring kondigt de MotoGP aan dat ze door de Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende blokkades en complicaties geen andere optie hebben dan de twee evenementen te annuleren.

Zonder te verduidelijken of er een nieuwe test op een andere locatie zal plaatsvinden, geeft MotoGP wel aan dat de Qatar Test, die van 10 tot 12 maart op het Losail International Circuit zal worden gehouden, volgens plan zal plaatsvinden. Ook wordt aangekondigd dat er verdere updates of wijzigingen zullen komen wanneer deze beschikbaar zijn. Wordt vervolgd dus!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?