dinsdag 16 april 2024

MotoGP Brembo-vooruitblik circuits Portugal en Argentinië

Portugal

Veel nieuwe circuits kunnen op weinig enthousiasme rekenen, want te saai, te vlak, te recht of te computer-achtig. Met Portimão als bizarre uitzondering, want vanaf de opening in 2008 behoort het tot de favoriet van elke coureur die niet bang is aangelegd. Hoogteverschil, blinde bochten en een recht stuk dat meer hoogteverschil heeft, dan een gemiddeld circuit. Maar pas echt duidelijk wordt de achtbaan, dankzij de indrukwekkende gegevens van Brembo. Alleen al het afstellen van de remmen blijkt hier een serieuze uitdaging te zijn!

Sprintraces maakt MotoGP dit seizoen nog spannender

Argentinië

Je hebt van die circuits waar altijd wel wat raars gebeurt, zoals Termas de Río Hondo. Zo begon de vete tussen Marc Márquez en Valentino Rossi eigenlijk hier, stond Jack Miller er ooit helemaal alleen op de voorste rij, reed Andrea Iannone zichzelf en Ducati-teamgenoot Andrea Dovizioso spectaculair uit de race en zagen we er vorig jaar een historische overwinning voor Aleix Espargaró en Aprilia. Kortom: ook in 2023 gaat weer van alles gebeuren op dit circuit dat een paar bijzondere punten heeft.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen