dinsdag 16 juli 2024

MotoGP-kalender 2024 moet ‘minder intens’ zijn

Het MotoGP-wereldkampioenschap telt dit jaar 20 ronden – het zouden er 21 zijn geweest vóór de afgelasting van de GP van Kazachstan. De trend is om te groeien, met nog meer landen die geïnteresseerd zijn om mee te doen, Maar volgens Herve Poncharal, voorzitter van de teambond (IRTA), komt er volgend jaar een kalender met minder intensiteit.

In een gesprek met Crash.net zei de Fransman die GasGas Tech3 leidt: ‘Het is waar dat de kalender van dit jaar niet ideaal is, vooral het einde van het seizoen zal gek zijn. Iedereen zal erg moe zijn, maar ik denk dat het in 2024 beter en minder intens zal zijn’.

Peter Hickman schrijft geschiedenis in Sulby Speed Trap op Isle of Man TT

In het laatste deel van het seizoen is er een reeks van zes grands prix in zeven weken, met drie drievoudige reeksen (Indonesië/Australië/Thailand, gevolgd door een week pauze voor Maleisië/Qatar/Valencia). Tegelijkertijd zijn er tijdens het seizoen weinig lange pauzes, zoals de huidige van bijna een maand tussen de Franse en Italiaanse grand prix. In de zomer is er meer dan een maand pauze tussen 25 juni en 6 augustus, omdat de GP van Kazachstan, die op 9 juli had moeten plaatsvinden, is afgelast.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen