13 C
Nederland
vrijdag 27 mei 2022

MotoGP-rijders op het matje geroepen

Foto: ANP

UPDATE: Team Movistar heeft zojuist een persbericht naar buiten gebracht waarin ze hun mening geven over een persbericht van Repsol Media Service dat op 25 oktober naar buiten kwam en het interview dat HRC-teambaas Shuhei Nakamoto in een persbericht naar buiten heeft gebracht. In deze twee persberichten van kamp Honda/Repsol werd geschreven dat Rossi een schop zou hebben uitgedeeld aan Marc Marquez. Volgens team Movistar is hier niets van waar en strookt het ook niet met de beslissing van de raceleiding. Verder geven ze aan geen verdere discussie willen starten over de gebeurtenis en dat ze naar Valencia zullen gaan om de laatste wedstrijd van het seizoen zo sportief mogelijk uit te rijden.

——

Dachten we onlangs nog dat de kou uit de lucht was gehaald door de brief van FIM-baas Vito Ippolito; lezen we vandaag dat alle teams gesommeerd zijn zich te melden bij meneer Ippolito en Carmelo Ezpeleta (voorzitter van de Dorna). Alle rijders en hun teambazen zullen aanstaande donderdag om 15:30 uur langskomen bij de grote heren van de motorsport. De persconferentie die zoals gewoonlijk voorafgaand aan het wedstrijdweekend staat gepland om 17:00 uur op dezelfde dag is in ieder geval al afgelast. De heren hebben blijkbaar een flink woordje te wisselen met de MotoGP-rijders.

Deze bijeenkomst valt direct te herleiden aan het incident tijdens de vorige GP-wedstrijd in Maleisië. Valentino Rossi en Marc Marquez waren daar in gevecht om de derde positie, toen Rossi ineens een vreemde actie maakte waarbij de Spanjaard ten val kwam. Volgens Rossi was deze val niet zijn bedoeling, maar hij vond het wel nodig om Marquez een lesje te leren voor de constante hinder die de Italiaan van hem zou hebben ondervonden gedurende de wedstrijd. Door deze actie kreeg Rossi drie strafpunten en zou hij vanwege deze strafpunten ( en de strafpunten die hij op Misano opliep) vanaf de laatste positie op de grid in Valencia moeten starten. 

Beide coureurs spraken zich na de wedstrijd uit over de acties van de ander. Een van de redenen dat Ippolito, president van de federatie voor motorsporten, een open brief schreef waarin hij de heren verzocht zich van hun sportiefste kant te laten zien en de strijd niet buiten de wedstrijden om uit te vechten. De reden waarom de hoge bazen van de FIM en de Dorna nu deze bijeenkomst precies organiseren is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen zijn om de kern van de brief nog eens extra duidelijk te maken bij alle deelnemers. 

Interessant is wel dat gisteren een persbericht van het HRC-team naar buiten kwam waarin de teambaas van Marc Marquez en Dani Pedrosa zijn mening geeft over het voorval tussen Rossi en Marquez. Hierin gaat hij onder meer nog eens dieper in op de vermeende schop die Rossi aan Marquez zou hebben uitgedeeld.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen