MXGP naar Bastenaken

Goed nieuws voor crossliefhebbers. Sporza meldt dat Bastenaken in juni het MX1 en MX2-circus ontvangt. Bastogne, zoals de plaats in het Franstalige gedeelte heet, vervangt Lommel op de motorcrosskalender. Lommel organiseert eind september al nde Motorcross der Naties.

De GP vindt plaats op het militair domein van Sans-Souci. Dit domein, naast de E25, biedt voldoende plaats voor 140 rijders en 20.000 toeschouwers. “We konden het niet weigeren om zo’n evenement te mogen organiseren”, zegt de burgemeester van Bastenaken, Philippe Collard, tegen Sporza. “Dit geeft onze stad uitstraling.”

Wallonië krijgt zo opnieuw een WK-manche. Vroeger vond die plaats op de Citadel van Namen. Natuurlijk kan Bastenaken niet op tegen de Citadel maar België hoort een GP te hebben en dat is gelukkig nu ook zo.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.