13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MXGP naar Bastenaken

Goed nieuws voor crossliefhebbers. Sporza meldt dat Bastenaken in juni het MX1 en MX2-circus ontvangt. Bastogne, zoals de plaats in het Franstalige gedeelte heet, vervangt Lommel op de motorcrosskalender. Lommel organiseert eind september al nde Motorcross der Naties.

De GP vindt plaats op het militair domein van Sans-Souci. Dit domein, naast de E25, biedt voldoende plaats voor 140 rijders en 20.000 toeschouwers. “We konden het niet weigeren om zo’n evenement te mogen organiseren”, zegt de burgemeester van Bastenaken, Philippe Collard, tegen Sporza. “Dit geeft onze stad uitstraling.”

Wallonië krijgt zo opnieuw een WK-manche. Vroeger vond die plaats op de Citadel van Namen. Natuurlijk kan Bastenaken niet op tegen de Citadel maar België hoort een GP te hebben en dat is gelukkig nu ook zo.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen