Imitatie scooters in beslag genomen

Kybe uit Purmerend laat duidelijk niet met zich sollen. De Kymco-importeur trof onlangs twee imitatie Agility's aan. De modellen werden verkocht onder de naam Metian maar het was van kilometers afstand te zien dat het ging om namaak Agility's. Dankzij het modelrecht kon Kybe meteen overgaan tot actie.

Een deurwaarder heeft beslag gelegd op de scooters en ook op de aanwezige computers van het bedrijf. Dat laatste werd gedaan om informatie te achterhalen met betrekking tot verkoopaantallen, prijzen en inkoopgegevens. Geen makkelijke opdracht waardoor een computerdeskundige ingeschakeld is. Een verhuisbedrijf heeft de scooters op een geheime locatie opgeslagen.

Op twee andere adressen vond de deurwaarder nog eens twintig imitatie Agility’s aan. Ook deze scooters zijn in beslag genomen. Na onderhandelingen van de advocaten zijn de beide partijen tot een schikking gekomen. Daarin is opgenomen dat de scooters dienen te worden vernietigd. Kybe zal hier vanzelfsprekend op toezien.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.