Nederlanders naar Red Bull Knock Out

Morgen (zaterdag 19 november) is het strand van Scheveningen het decor van de Red Bull Knock Out. Sinds de jaren ’80 is er een strandrace, sinds 2006 draagt deze de naam van Red Bull en dit jaar is het circuit vernieuwd. Vorig jaar waren er 70.000 toeschouwers en won de 22-jarige Belg Axel van de Sande. Dit keer doet weer een aantal grote Nederlandse namen mee. Voor het eerst dit jaar staat daar de naam van Jeffrey Herlings tussen. Met zijn drie wereldtitels in de MX2 wordt de Brabander dit weekend Neerlands troef op het strand van Scheveningen. Herlings gebruikte afgelopen zondag de maïscross in Boekel als een oefenpartijtje voor de strandcross, maakte raakte nog bijna geblesseerd toen hij met de motor een koprol maakte. Gelukkig bleef hij ongedeerd en is hij dit weekend één van de duizend crossers die aan de start verschijnt. “Ik ben dus vrij goed in vorm en ik ga vol voor het podium”, aldus Herlings.

Daarnaast doet ook Glenn Coldenhoff mee. Hij reed al eerder de Red Bull Knock Out. Dit was in 2008, toen hij 17 jaar oud was. Ook Coldenhoff is KTM-fabrieksrijder en komt uit de in de MXGP. Hij eindigde dit seizoen in dat klassement als zevende.

Nancy van de Ven is de derde Nederlander die er zaterdag in Scheveningen bij is. De in Vlissingen geboren Yamaha-rijder won dit jaar in Assen en werd tweede in het WK motorcross voor vrouwen (de WMX). Daarnaast was zij de beste vrouwelijke deelneemster van 2015.Het karakter van de Red Bull Knock Out schrijft voor het een enorme chaos wordt. Een groot aantal rijders gaat tegelijkertijd los op het strand van Scheveningen. De eerste heat duurt 1,5 uur, waarna de beste 500 doorgaan naar de finale. De andere 500 krijgen in een aparte heat nog de kans om zich te voegen bij de beste 750, dus de helft ervan kan nog door en de rest is knock out. De beste driekwart strijdt vervolgens om de winst. 

Foto: Rutger Pauw / Flo Hagena/ Red Bull Contentpool

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.