dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlanders op podium bij EK Minimoto

In een haast geheel Italiaans feestje bij de EK Minimoto in Juvaincourt (Frankrijk) hebben twee Nederlandse rijders zich toch flink laten gelden. In het Europese kampioenschap van de Honda NSF 100 Cup behaalden Ryan van de Lagemaat (neefje van voormalig GP-coureur Henk van de Lagemaat, red.) en Bo Bendsneijder respectievelijk een tweede en derde plaats. Kampioen werd de Duitser Lukas Tulovic.

In drie races werd bepaald wie uiteindelijk het hoogste plekje van het ereschavot mocht betreden. Ryan van de Lagemaat begon het EK erg goed en scoorde op een natte baan een tweede plek in de eerste wedstrijd. Bo Bendsneijder werd veertiende en kende daardoor juist een mindere start van het weekend. In de tweede race moesten beide coureurs zich tevreden stellen met een plek in de middenmoot. Van de Lagemaat werd zevende, een plaatsje achter Bendsneijder. Karlo Slager wist juist een uitstekende, tweede race te rijden en finishte als derde. Lukas Tulovic was in beide races de sterkste coureur gebleken. 

In de beslissende, derde wedstrijd pakte Nederland een een-tweetje met Bo Bendsneijder als winnaar. Achter hem werd Van de Lagemaat tweede. Doordat Tulovic de schade beperkt hield met een vierde plek konden de twee Nederlanders geen eindzege behalen. Van de Lagemaat sprokkelde 69 punten bij elkaar en kwam zeven punten tekort om zich Europees kampioen te mogen noemen. Bendsneijder kwam tot 62 punten en werd daarmee derde.

In de andere klassen werd geen Nederlands succes behaald in de einduitslagen. Wel wist Donny Baegen de eerste race in de Mini GP 70 te winnen, waar Tim Koopmans een derde plek bemachtigde. Laatstgenoemde coureur wist diezelfde plaats ook in de tweede wedstrijd van het weekend in te nemen. Hij werd uiteindelijk vierde in de eindstand, met een gelijk aantal punten als de nummer drie, Andrea Zanotti. 

Foto: Henry van de Lagemaat

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen