maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van Der Mark vervangen door BMW na beenblessure voor WSBK

Michael van der Mark zal voorlopig niet aan de start verschijnen van het 2022 WorldSBK. Zoals je weet moet hij thuis herstellen van een beenbreuk na een mountainbike-ongeluk en een daaropvolgende operatie aan zijn been. Hij ontbreekt derhalve bij de WorldSBK-opener die volgend weekend van 8 tot 10 april 2022 plaatsvindt.

Blessure Van der Mark: deze 15 wereldtitels gingen VDM voor

BMW heeft hierop gereageerd door van der Mark de eerste race van het seizoen te vervangen door de Oekraïense rijder Ilya Mikhalchik. Hij krijgt een kans zich te bewijzen op de WorldSBK-spec M1000RR. Mikhalchik is wel bekend met de BMW-superbike, waarop hij in Barcelona al mee heeft getest. Tijdens de door Dorna ondersteunde test in Aragón – op maandag en dinsdag – zal hij nog meer tests met de motor uitvoeren voordat hij op hetzelfde circuit zijn WorldSBK-debuut maakt.

Michael van der Mark zei: ‘Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik probeer niet eens om op Motorland Aragón rijden.’ Een verstandigere keuze gezien het feit dat de blessure vrij dicht voor de opening van het 2022 WorldSBK-seizoen gebeurde. ‘Op dit moment moeten we slim zijn en kalm blijven, want dit is de enige manier om verder te komen in mijn herstel. Ik mis het werken met het team en het rijden op mijn BMW M1000RR echt, maar op dit moment is het mijn doel om zo snel mogelijk weer fit te zijn,’ voegt Van der Mark toe.

Ilya Mikhalchik

Dat gezegd hebbende, zal Mikhalchik samen met Scott Redding deel uitmaken van BMW’s fabrieksteam voor de WordSBK-opener van 2022, die plaatsvindt in Aragón, Spanje op het Motorland-circuit. Mikhalchik eindigde de Spaanse test op de 16e plaats, ruim een seconde langzamer dan Redding. Redding, de meer ervaren rijder, behaalde vorige week tijdens de testritten de zevende plaats en was daarmee slechts anderhalve seconde langzamer dan Toprak Razgatlioglu van het Yamaha-fabrieksteam.

Het is nog maar de vraag wanneer Michael van der Mark terugkeert op het WorldSBK-podium voor BMW. Voor nu is het doel om te herstellen en weer op snelheid te komen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen