North West 200: twee rijders gewond na Supertwin-race

Op de eerste racedag van de North West 200 werden al drie man naar het ziekenhuis vervoerd, eentje tijdens de trainingen, maar ook tijdens de Supertwin-race ging het mis. De twee rijders aan de leiding kwamen ten val en moesten afgevoerd worden.

Juist raceleider Ryan Farquhar had voor de herstart van de race zijn zorgen nog uitgesproken over de laagstaande zon. De race moest stilgelegd worden nadat er een brand uitgebroken was naast het circuit, wat leidde tot een fikse vertraging. Eer de race hervat werd stond de zon behoorlijk laag.

Bij het uitkomen van Black Hill, een blinde bocht die recht op het westen uitkomt, verloor Farquhar de voorkant. In een duidelijk geval van ‘target fixation’ ging tweede man Dan Cooper recht achter de 40-jarige Noord-Ier aan en kwam ook ten val.

Beide coureurs werden naar het ziekenhuis afgevoerd, maar al gauw werd bekend dat beiden niet-levensgevaarlijk gewond waren. Cooper kwam er met een schouderblessure vanaf, Farquhar moest geopereerd en ligt nu op de intensive care van het ziekenhuis van Belfast.

RODE VLAG
Om een onbekende reden bleef een rode vlag lang uit, maar Engelsman James Hillier rekende hier duidelijk wel op, aangezien de Brit van het gas ging en achterom keek. Het ongeluk gebeurde vlak voor hem, en hij leek niet van plan door te racen. Ivan Lintin achter hem leek daarentegen juist niet van plan te stoppen met racen voor hij die rode vlag zag.

Dat leverde Lintin uiteindelijk de overwinning op, met Hillier tweede en voormalig Grand Prix-coureur Jeremy McWilliams werd derde.

Foto: BBC Northern Ireland, Twitter.com/RacerCoops, North West 200

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.