zaterdag 15 juni 2024

Philip Island 2011, het laatste podium voor Marco Simoncelli – terugblik

Na een paar jaar verplicht zonder, keerde de MotoGP eindelijk terug naar Phillip Island. Mocht het TT Circuit niet hebben bestaan, het mooiste circuit ter wereld en ondanks het bestaan van het TT Circuit zonder twijfel de baan met de mooiste ligging. Het staat niet voor niets op nummer 1 in de droomlijst van elke Europese MotoGP-liefhebber. Daar, daar moet je ooit een keer geweest zijn.

Het is echter ook een circuit dat heel veel emoties oproept, omdat er – net als trouwens op Assen – altijd wel iets gebeurt. Zoals in 2011, toen de inmiddels gestopte thuisheld Casey Stoner won. Dat is echter niet waarom deze foto perfect past onder de noemer ‘tijd kent geen genade’. Ook de derde plek van de ook al gestopte Andrea Dovizioso is dat niet. Het gaat hier uiteraard om de tweede plek van Marco Simoncelli. Niemand op deze foto wist dat het zijn laatste zou zijn, maar een week later stond Sepang op de kalender…

Nog één keer crossen op een icoon – terugblik

Foto-info

Fotograaf2Snap
Jaar2011
OnderwerpIveco Australian Grand Prix
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen