zaterdag 15 juni 2024

Nog één keer crossen op een icoon – terugblik

Dankzij Oerend Hard kent iedereen natuurlijk ‘’t Hengelse Zand’, waar van 1946 tot 1989 gecrosst werd met als hoogtepunt de 250cc-Grand Prix in 1980. Helaas werd de locatie verkocht en omdat de nieuwe eigenaar niet meer wilde dat de crossen doorgingen, verdween een icoon. Daarom was het extra bijzonder dat er op 29 en 30 september 2012 nog één keertje gecrosst mocht worden. Uiteraard was de frontman van Normaal, Bennie Jolink, er ook bij met z’n BSA Classic Crossteam, maar ook grote namen als Gerrit Wolsink kwamen opdagen. Een dag om nooit te vergeten en wat ons betreft prima voor herhaling vatbaar na tien jaar.

Hoe moeilijk kan dat hele fotograferen nou helemaal zijn? – terugblik

Foto-info

FotograafGuus van Goethem
Jaar2012
Onderwerp75 jaar HAMOVE

Wetenswaardigheid

Op 26 april 1937 werd na een toertocht van een aantal motorrijders in de toenmalige beroemde bovenkamer van Hotel Langeler te Hengelo Gld) de Hengelose Auto- en Motorver. HAMOVE opgericht. Mannen van het eerste uur waren dokter Dwars, baron van Dorth tot Medler, Roelof Kreunen, Marinus Wijnbergen, Gerrit van de Weer, Bernhard Hulshof en Gerrit Willems. In 2012 bestond de HAMOVE dus precies 75 jaar en dat maakte de eenmalige cross extra speciaal.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen